Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Για μια ψήφο ζούμε

                       σκίτσο του Στάθη
                       σκίτσο του Δερμετζόγλου

Μακροχρόνιοι οι αγώνες για ελευθερία,δημοκρατία και πολιτικά δικαιώματα.
Χύθηκαν ποτάμια αίματος και χάθηκαν ζωές ενάντια σε ντόπιους και ξένους κατακτητές.
Επεσε κι η τελευταία χούντα κι από το καλοκαίρι του 1974 Συνταγματικά η μάλλον θεωρητικά έχουμε δημοκρατία!
Τι είπατε;Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάμαι;Πως;
Πλουτοκρατία,οικογενειοκρατία (ευτυχώς διώξαμε το βασιλιά για να μην πηγαίνει σόι το βασίλειο) και παρεοκρατία με βασικότερη σχέση την κουμπαριά και δεσμό αίματος τον μαμωνά.
Και το καράβι η "Δύσμοιρος Ελλάς" ταξιδεύει κανονικά,ακυβέρνητο,χωρίς καπεταναίους,ναύτες και λοστρόμους.
Μονάχα κάτι ανοιχτομάτηδες πειρατές καταληστεύουν ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στ' αμπάρια του.Αρπάζουν ακόμα κι αυτά που θα παραχθούν στο μέλλον!Κι όλοι εμείς πεταμένοι σαν άδεια τσουβάλια περιμένουμε τη μεγάλη μέρα.
Τη γιορτή της Δημοκρατίας.Θα ψηφίσουμε την άλλη Κυριακή,θ' ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα (κατά το σύνταγμα υποχρέωση !!!).Θα εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή,αυτούς που οι αρχηγοί επέλεξαν πριν από μας για μας.Μη τυχόν και στείλουμε άλλους απ' αυτούς που ΠΡΕΠΕΙ.Θα εκλέξουμε αυτούς που θα δώσουν σκληρές μάχες για τα συμφέροντα του Ελληνα πολίτη και των λοιπών Ευρωπαίων ,μηδέ εξαιρουμένων Πακιστανών,Ινδών,Αφγανών κι άλλων φιλοξενουμένων μας.Βέβαια κανένας τους δεν μας είπε τι εστί Ευρώπη και τι μαγειρεύουν για μας τους "Ευρωπαίους"!
Μας θεωρούν νοήμονες και πολιτικοποιημένους.Καλό αυτό!
Τώρα με ποια κριτήρια επέλεξαν και μας επέβαλαν σε εκλόγιμες θέσεις ανθρώπους τους οποίους ο λαός είχε μαυρίσει στις πρόσφατες (μόλις πριν 20 μήνες) εθνικές εκλογές θα σας γελάσω.
Προφανώς για να τους βγάλουν από τη ναφθαλίνη εν όψει βουλευτικών εκλογών μιας κι ο προγραμματισμός τους θέλει σε καίριες θέσεις υπουργών.
Εμείς θα πάμε στη γιορτή της Δημοκρατίας,έστω και με μαύρη καρδιά,και θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας.
Κάποτε σ' ένα τοίχο ήταν γραμμένο το εξής:"Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει"!!!Κανένα σχόλιο.
Εμείς ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΖΟΥΜΕ!
Σημ:το κείμενο έγραψε ο zeidoron

12 σχόλια:

angel είπε...

Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα!!! Αγαπητέ zeidoron, εσύ πολύ καλά τα λες...το θέμα είναι θα σακούσει ποτέ κανείς σαυτή τη χώρα??? Συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο κείμενο και μπράβο στη φιλενάδα μου την Σταυρούλα που το δημοσίευσε!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΟ ΜΗΝΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Όλοι γνωρίζουμε, ακούμε, βλέπουμε και την ώρα που κλεινόμαστε σε εκείνο το παραβάν για να ρίξουμε την ψήφο μας λες και πέφτουν οι ασφάλειες και κάνουμε τιλτ.... τα ξεχνάμε όλα για όλα..... Έλληνες είμαστε και σε αυτή την περίπτωση μόνο για Ζήτω και τίποτα άλλο.... Την άλλη μέρα που ξυπνάμε και ξεκινάει η κανονική μας ζωή αρχίζουμε πάλι την γκρίνια....

Teteel είπε...

Πολύ σοφό και καίριο το κείμενο. Συμφωνώ με όλα. Εκείνο που μου άρεσε πιο πολύ και δεν το είχα ξανακούσει ήταν το "Αν οι εκλογές μπορούσαν ν'αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει".Από την ώρα που το διάβασα προσπαθώ να θυμηθώ περιπτώσεις που η ψήφος των πολιτών έχει αλλάξει τα πράγματα. Που θα πάει κάτι θα βρώ...Λες να μην βρω; Καλό μήνα Σταυρούλα, και έτσι, να μας βάζεις να σκεφτόμαστε.

Σταυρούλα είπε...

Αγγελικούλα καλό μήνα.Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται!Ας λέμε εμείς αυτά που νιώθουμε και πιστεύουμε κι αυτοί ας νομίζουν πως μας δουλεύουν.

Σταυρούλα είπε...

Σκρουτζάκο μου καλό μήνα επίσης!Χαίρομαι που σου άρεσε.Να είσαι καλά.

Σταυρούλα είπε...

Σταυρούλα έχεις πολύ δίκιο.Ολοι φωνάζουμε,διαμαρτυρόμαστε,απεργούμε,μετά τους ψηφίζουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα και μετά ξαναγκρινιάζουμε!Καλό βράδυ και καλό μήνα.

Σταυρούλα είπε...

Ελευθερία καλησπέρα!Τι έγινε βρήκες τίποτα;Αστο μην ψάχνεις!Πρώτα τα φτιάχνουν όπως τους βολεύει και μεις απλά τα εγκρίνουμε με την ψήφο μας και μετά γκρινιάζουμε.Να είσαι καλά και καλό μήνα να έχουμε.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Εύγε Σταυρούλα , πήρες βραβείο, ώρα για παραλαβή

Maria Tzirita είπε...

Βρε φιλαράκια, σε τι μπλόγκερς μου έχετε εξελιχθεί και οι δυό σας; Υπέροχα τα λέτε και τα γράφετε, μπράβο σας! Επέστρεψα όπως καταλάβατε, τα νέα θα τα βρείτε στο μπλογκ μου και περιμένω με χαρά να βρεθούμε να τα πούμε κι από κοντά! Σας φιλώ!

Σταυρούλα είπε...

Κυρα-Δασκάλα μου καλησπέρα!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου έκανες.Ειλικρινά με τιμά η φιλία σου κι η επιλογή σου.Οπως έγραψα και στο μπλογκ σου νιώθω πολύ μικρή,πολύ νέα και άπειρη κι έτσι δεν θεωρώ πρέπον να δώσω βραβεία,γι'αυτό δεν το συνεχίζω.
Να είσαι καλά και πολλά φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Μαράκι μου καλώς ήρθες!Διάβασα τα "κατορθώματά" σου στη Θεσ/κη και χάρηκα.Πάντα τέτοια.Να είσαι καλά κι ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.Φιλάκια!