Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Φύγαμε!Πάμε για Ευρώπη!

                      Η γέφυρα για την Ευρώπη
Η ώρα της Ευρώπης έφτασε!
Ο δικός μου δρόμος ως Ευρωπαίου πολίτη διέρχεται βορειοδυτικά της Πελοποννήσου,μέσω της γνωστής (Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών,ανεβαίνει την Ευρωπαϊκής κλάσης γέφυρα του Ρίου καταβάλλοντας το ευτελές ποσόν των 11,70 ευρό και συνεχίζει διασχίζοντας τα βουνά και τους κάμπους της Αιτωλοακαρνανίας δια μέσου της επίσης γνωστής καρμανιόλας (εθνικής οδού) Αντιρρίου-Ιωαννίνων.
Φτάνοντας στο Αγρίνιο συναντάω την πύλη της Ευρώπης!
Εδώ θα ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα.Στο 36ο εκλογικό τμήμα του 2ου εκλογικού διαμερίσματος. Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου,στη ΣΤ2 αίθουσα,στον 1ο όροφο!
Είμαι το νούμερο 0202962006754 βάσει των εκλογικών καταλόγων του Υπουργείου Εσωτερικών.Καλού-κακού το σημείωσα για να διευκολύνω το έργο της εφορευτικής επιτροπής σε περίπτωση συνωνυμίας η διαγραφής λόγω θανάτου.
Ποτέ δεν ξέρεις αν σ' έχουν γραμμένο!Αν κι αυτό θα 'πρεπε να θεωρείται βέβαιο.
Στις κάλπες θα προσέλθω γύρω στις 10:00 το πρωί.Αυτό το λέω για όσα τοπικά κανάλια θελήσουν ν' αποθανατίσουν τη στιγμή κατά την οποία θα εκλέξω τους ήδη διορισμένους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή.
Οπως λέει κι zeidoron οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν φροντίσει να διορίσουν (δια της λίστας) από πριν τους εκπροσώπους μας  μη τυχόν και κάνουμε κανένα λάθος και στείλουμε άλλους απ' αυτούς που πρέπει!
Εχοντας λοιπόν εκπληρώσει το χρέος μου προς την Ενωμένη Ευρώπη θα τραβήξω για την παρα(η)λιακή,(Χρύσα καλά το γράφω;) στο κέντρο της πόλης για χαλάρωμα και πολιτικό κους-κους και μεζέ ξεροσφύρι καθ' ότι απαγορεύονται τα οινοπνευματώδη την ημέρα των εκλογών.Να είμαστε νηφάλιοι για να μην οξύνονται τα πολιτικά πάθη λέει!!!
Οπότε το βάρος πέφτει στους πλέον πνευματώδεις της παρέας.
Το μεσημέρι σπιτικό φαγητό από τα χεράκια της μαμάς,της κυρ' Αγγέλως,της αγαπημένης μου πεθερούλας.Κι όμως τριάντα δύο χρόνια την αγαπάω και μ' αγαπάει.
Ισως γιατί την απάλλαξα νωρίς-νωρίς από τη φροντίδα του γιου της!
Ωχ Ευρώπη!Ξεστρατίσαμε!Αντε να σχολιάσουμε και τ' αποτελέσματα το βράδυ και μετά επιστροφή.Ξανά στο καβούκι μας στο κλεινόν άστυ,στας Αθήνας,με τα προβλήματά μας να παραμένουν άλυτα και τα νέα φορολογικά μέτρα να έρχονται από τας Ευρώπας.

18 σχόλια:

Χρύσα είπε...

Καλώς ήρθατε άπαντες εξ Αθηνών, Αγρινιώτες (και μη). Σταυρούλα δεν ξέρω αν πήρες μαζί laptop ώστε να δεις έγκαιρα το σχόλιο. Κάπως έτσι θα κυλήσει και η δικιά μας Κυριακή.
Βέβαια στην Ηλία Ηλιού ή όπως λες παρα(η)λιακή θα γίνεται το αδιαχώρητο. Οι τυχεροί που θα βρούν τραπέζι, θα απολαύσουν ουζάκι και μεζεδάκι. Αν δεν πάμε για μπάνιο μετά την ψήφο, προς τα εκεί θα σουλατσάρουμε, εξάλου δίπλα μένω.
Ίσως σε δω.
Φιλάκια!!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Να ζήσει η Αιτωλοακαρνανία παιδιά. Όχι δεν είμαι από εκεί, αλλά ο άντρας μου έχει μεγαλώσει στο Μεσολόγγι και την ξέρω την περιοχή. Οι γονείς του ήταν νομάδες κτηνοτρόφοι κι έκαναν τη διαδρομή Μεσολόγγι- Ευρυτανία 2 φορές το χρόνο. Ζέστη όμως ε; Ψηφίζω Αθήνα οπότε εγώ εδώ! Σταυρούλα το ψυχογράφημα βγήκε, για δες. Καληνύχτες

Σταυρούλα είπε...

Χρύσα μου σ'ευχαριστούμε!Καλή ψήφο και καλό μπάνιο.Στην Ηλία Ηλίου ήθελα να 'ξερα δεν σκάει ο τζίτζικας;Το καλοκαίρι το Αγρίνιο είναι καμίνι,βράζει ο τόπος!Φιλάκια!

Πιγκουίνος είπε...

Καλό... βόλι και καλό μπάνιο. Και καλά αποτελέσματα!

Σταυρούλα είπε...

Κυρα-Δασκάλα μου και'γω δεν είμαι από την Αιτ/νία (νησιώτισσα,Παριανή είμαι)αλλά,παντρεύτηκα Αγρινιώτη!Η διαδρομή Μεσολόγγι-Καρπενήσι είναι φοβερή,ειδικά από την μεριά του Προυσού.Για το ψυχογράφημα έχω γράψει ήδη στο μπλογκ σου,σ'ευχαριστώ.Να είσαι καλά,καλό βράδυ.

Σταυρούλα είπε...

Πιγκουίνε μου να είσαι καλά και συ!Επίσης καλό βόλι και καμιά βουτιά στη θάλασσα,και καλό τριήμερο.

Χρύσα είπε...

Ευτυχώς δεν έπιασαν ακόμα οι ζέστες!! Κρατάμε το ρεκόρ στις θερμοκρασίες το καλοκαίρι, είναι γεγονός, ούτε να αναπεύσεις δεν μπορείς. Τι ωραία που είσαι από νησί, φυσικά θα πηγαίνεις τα καλοκαίρια, ζηλεύω!!

Καλημέρα, θα σου γράψω πάλι αργότερα.
(Πάω να κάνω ένα καφεδάκι, γιατι ξήπνησα στις 6 το πρωϊ και πήγα μια βόλτα με το ποδήλατο και δεν έχω πιεί καφέ να πάρει μπρος ο εγκέφαλος. Αλλά στη σελίδα σου δεν μπορείς να πεις μπήκα πρωϊ πρωϊ)

stratos o ψήστης είπε...

Σταυρούλα καλησπέρα.Η γυναίκα μου είναι από Αιτ/νία αλλά δεν θα πάμε. Εύχομαι καλό τριήμερο.

Σταυρούλα είπε...

Χρύσα μου καλησπέρα!Τώρα ξεμπέρδεψα από επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.Σε ζηλεύω που σηκώνεσαι πρωί πρωί και κάνεις ποδήλατο,μπράβο.Κάποτε έκανα και 'γω αλλά τώρα πάπαλα.Το νησί μου είναι το καταφύγιό μου κι είναι και πανέμορφο.Φιλάκια!

Σταυρούλα είπε...

Στράτο μου να είσαι καλά.Και σεις να περάσετε όμορφα.Κατά μια έννοια δηλαδή είμαστε πατριώτες εκ συζύγων!

Aspa είπε...

Καλή επιστροφή και καλά αποτελέσματα! Ελπίζω να περάσατε όμορφα :)

Unknown είπε...

καλά ο νέος δρόμος όλα τα λεφτά...εκλογές βλέπεις και τρέξαν να τον δώσουν παρόλα αυτά πολύ ωραίο έργο....νάσαι καλά καλή επιστροφή νάχεις

anemona είπε...

Σταυρούλα μου καλό ταξίδι κορίτσι μου.. να πας στα μέρη σου να περάσεις ωραία κοντά στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν.. να φας τα τοπικά εδέσματα ..
Και τέλος σαν πολίτης της Ευρώπης ρίξε και τον ψήφο σου….
Σε περιμένουμε …

angel είπε...

Καλημέρα Σταυρούλα μου!! Εύχομαι να πέρασες καλά!! Την έριξες παιδί μου τη ψήφο σου???!!! Από ζέστη πως πήγατε εκεί?? Εδώ στην Αθήνα είχε αρκετή και δυστυχώς για μπανάκι δεν πρόλαβα να πάω!! Φιλάκια

Σταυρούλα είπε...

Ασπα μου καλημέρα.Σ'ευχαριστώ,πολύ ωραία ήταν στην επαρχία αλλά μας τελείωσε.Οσο για τ'αποτελέσματα μάλλον κέρδισε ο "κανένας" με τόση αποχή που υπήρξε!

Σταυρούλα είπε...

Ηomemade καλή σου μέρα.Ωραίος ο καινούργιος δρόμος αν και φτιάχτηκε βιαστικά για να προλάβουν τις εκλογές.Δεν εξυπηρετεί τους Αγρινιώτες αλλά τη Δυτική Αιτ/νία και όσους κατευθύνονται προς την Ηπειρο.Πάντως πρέπει να γίνουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα και να γίνει και διαπλάτυνση και της παλιάς εθνικής για να πάψουμε να θρηνούμε θύματα.

Σταυρούλα είπε...

Ανεμώνη μου να είσαι καλά,σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου.Περάσαμε πολύ όμορφα αλλά δυστυχώς επιστρέψαμε.Τα ωραία βλέπεις κρατάνε λίγο!

Σταυρούλα είπε...

Αγγελικούλα καλημέρα!Μια χαρά ήταν και ζέστη είχαμε και τη ψήφο μας ρίξαμε και πίσω γυρίσαμε σώοι και αβλαβείς.Εσυ παιδάκι μου τι έκανες τρεις ολόκληρες μέρες και δεν πρόλαβες να πας για μπάνιο;