Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

Η Αγία Τριάδα
Η Ιονία οδός
Θέα από το μοναστήρι του Βλοχού
Η πλατεία Μπέλλου κάποτε παλιά
Ολα πληθωρικά!Και το χαρτί κι εγώ

Τούτη η ανάρτηση θα μπορούσε να είναι συνέχεια της προηγούμενης.
Θέλω να σημειώσω κάποιες σκέψεις κι απορίες που μου δημιουργήθηκαν κατά το διήμερο που ταξιδέψαμε οικογενειακώς στο Αγρίνιο για τις Ευρωεκλογές.
   Ολοι μας θεωρούμε πως το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή είναι η υγεία.Αφού λοιπόν πήγαμε κι ήρθαμε σώοι κι αβλαβείς πετύχαμε το σημαντικότερο.Οσοι έχετε ταξιδέψει στις εθνικές οδούς Κορίνθου-Πατρών και Αντιρρίου-Ιωαννίνων με καταλαβαίνετε απόλυτα.
   Το διήμερο της παραμονής μας στο Αγρίνιο συνέπεσε με τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος.
Πηγαίνοντας το απόγευμα της Κυριακής στην εκκλησία της ενορίας μας,την Αγία Τριάδα που γιόρταζε,αισθάνθηκα μια βαθιά ικανοποίηση γιατί παρά την αφόρητη ζέστη και την αναμονή των αποτελεσμάτων των εκλογών ήταν γεμάτη από πιστούς.Χάρηκα που το θρησκευτικό μας συναίσθημα εξακολουθεί να λειτουργεί,άναψα το κεράκι μου προσευχήθηκα κι έφυγα ήρεμη.
   Κάτι άλλο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι μικρές αποστάσεις στην πόλη και την περιφέρεια,σε αντίθεση με την απέραντη Αθήνα.Πήγαινες όπου ήθελες σε ελάχιστα λεπτά.
Τόποι για αποδράσεις υπάρχουν πάρα πολλοί και προς κάθε κατεύθυνση,θάλασσα η βουνό αλλά και πέριξ της λίμνης Τριχωνίδας.Βρέθηκα στην ακρόπολη του Δήμου Θεστιέων,πάνω από το Καινούργιο στο μοναστήρι στο Βλοχό!Από το υψόμετρο των 700 μέτρων το μάτι δεν χόρταινε να βλέπει πανέμορφες εικόνες σ'όλο το πλάτος και το μήκος της λίμνης.Ηταν και λίγο πριν το σούρουπο και σκέφτηκα ότι αυτό που μας λείπει είναι χρόνος και χρήμα για ν' απολαύσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας!
   Δυο λόγια για τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης την περίφημη Ηλία Ηλιού η αλλιώς παραλιακή με τα ουζερί της,τα καφέ της και τα φαγάδικα.Περπατώντας τη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου είχε τόσο κόσμο που μου θύμισε τη Νάουσα στο νησί μου την Πάρο.Και μιας και η παρακείμενη κεντρική πλατεία Μπέλλου όλο σκάβεται κι όλο ανακαινίζεται λέω να προτείνω στο δήμαρχο να φτιάξει μια μεγάλη πισίνα με όλα τα σχετικά ώστε η Ηλία Ηλιού να είναι στην κυριολεξία παραλιακή!Ε;Τι λέτε;
  Τελειώνοντας θέλω να σταθώ στις εκλογές.Οχι,ούτε στα αποτελέσματα,ούτε στα μηνύματα.Μου έκανε πολύ κακή εντύπωση η σπατάλη του χαρτιού.Εικοσιτρία ψηφοδέλτια για κάθε ψηφοφόρο.Ενα δεματάκι από χαρτί που ζύγιζε τουλάχιστον 25 γραμμάρια.Αν σκεφτούμε ότι σ' όλη την επικράτεια οι ψηφοφόροι είναι περίπου 7.000.000 υπολογίστε πόσοι τόνοι χαρτιού θα πάνε στα σκουπίδια.Ανακύκλωση;Δεν το γνωρίζω,μακάρι!
Γιατί όμως έπρεπε κάθε κόμμα να έχει το δικό του ψηφοδέλτιο τη στιγμή που υπήρχε η λίστα και δεν χρειάζονταν σταυρός;Δεν θα μπορούσε λέω εγώ η Ασχετη να είναι γραμμένα κατά αλφαβητική σειρά όλα τα κόμματα σε ένα ψηφοδέλτιο κι ο καθένας να σταύρωνε αυτό που επιθυμούσε;Πως είπατε;Δεν θα κάνανε τζίρο τα τυπογραφεία κι οι προμηθευτές;

26 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Σταυρούλα μου, χαίρομαι που πήγατε και γυρίσατε με το καλό και ξεκουράστηκες κι άλλαξες παραστάσεις! Πέρνα κι απ'το μπλογκ μας τώρα να μας πεις και τι έτρωγες όλες αυτές τις μέρες, χα,χα,! Φιλάκια κορίτσι μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.
ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Ωστε Σταυρούλα σου φανήκανε οι αποστάσεις μικρές και δεν σταμάτησες να γυρνάς βλέπω. Ωραία θα πέρασες, ειδικά τα χωριά της λίμνης (δεν ξέρω μέχρι που έφτασες) είναι μια από τις εναλακτικές λύσεις που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη (στο τσακ φύγατε, από τη Δευτέρα αρχίσαμε να ψηνόμαστε).
Φιλάκια Πολλά!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ετσι ακριβώς Σταυρούλα μου, ποιος ξέρει τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλους αυτούς τους τονους χαρτιού που ξοδεύτηκαν μέσα σε μια μόνο μέρα.
Θέλω κι εγώ να ελπίζω ότι αυτά που μαζεύτηκαν στα εκλογικά κέντρα, θα πήγαν τουλάχιστον για ανακύκλωση.
Ωραία ήταν που βρέθηκες σε τόσο όμορφα μέρη και κυρίως που πήγες και ήλθες γερή!
Καλό απόγευμα:))

angel είπε...

Καλά εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα κοριτσάρα μου!!!! Τέλειες οι φώτο σου, τέλεια η περιγραφή σου...που τουλάχιστον εμένα με ξεκούρασε και με ταξίδεψε μιας κ δεν κατάφερα να πάω πουθενά!! Όσο για την ψήφο σου δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν μας είπες τι ψήφησες καλό μου :))
Χαίρομαι πολύ που περάσατε όμορφα και ξεκουράστηκες...αααα και για να σε κάνω να ζηλέψεις λίγο, αυτό το σκ λέω να πάω για camping στην Αγία Άννα στην Εύβοια...άντε παράτατα όλα και έλα μαζί μας!!! Φιλάκια πολλά και πάντα να μας ταξιδεύεις τόσο γλυκά και όμορφα!!!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

έχεις απόλυτο δίκαιο για το χαρτί. Δυστηχώς όμως υπάρχουν τα συμφέροντα πρώτα απο όλα και δεύτερον σιγά μη σκέφτονται αυτοί σαν εσένα. Ούτε που θα τους έχει περάσει απο το μυαλό.
Να σε ρωτήσω και κάτι άσχετο πιό είναι το χωριό σου στο Αγρίνιο; Εχω μια φίλη απο το Γιαννόπουλο και ρωτάω γιατί και στο δικό της χωρίο έχουν αγία Τριάδα. Μπόρεί όμως να είναι και συμπτωση.

Σταυρούλα είπε...

Μαράκι μου καλησπέρα!Καλά ήτανε αλλά λίγο.Μη νομίζεις,τα διάβασα και τα δικά σου κατορθώματα!Θα τα πούμε,φιλάκια κι από μένα.

Σταυρούλα είπε...

Σκρουτζάκο μου καλησπέρα.Δυστυχώς!Εχουν μαχαίρι και τρώνε πεπόνι.Να είσαι καλά,φιλιά.

Σταυρούλα είπε...

Χρύσα μου δεν σας φοβάμαι εσας τους Αγρινιώτες,αντέχετε!Πράγματι η περιοχή γύρω από τη λίμνη είναι παράδεισος.Φαντάζομαι η Ντουγρί θα 'χει την τιμητική της!Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Ελενα καλώς ήρθες!Πολύ χαίρομαι που συμφωνείς με την άποψή μου.Μακάρι να το ανακυκλώσουν!Σ'ευχαριστώ,καλό βράδυ να έχεις.

Σταυρούλα είπε...

Αγγελικούλα σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την πρόσκληση.Πάντως να ξέρεις δεν τρομάζω εύκολα!Φιλάκια και καλό βράδυ.

Σταυρούλα είπε...

Κηπουρέ μου καλησπέρα!Ηδη πέρασα κι ανέλαβα!Σ'ευχαριστώ πολύ,να είσαι καλά και να έχεις ένα υπέροχο βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Κορίτσι μου καλώς ήρθες!Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Από το Αγρίνιο είναι ο σύζυγος(εγώ είμαι Παριανή).Η Αγία Τριάδα στην οποία αναφέρομαι είναι ενορία της πόλης του Αγρινίου.Να είσαι καλά,καλό βράδυ.

anemona είπε...

Χαίρομαι που μας γυρίσατε γεροί!!!!!!!!!!….
Βλέπω μάζεψες όμορφες στιγμές, & εικόνες.. από την πατρίδα σου…
Όσο για τους τόνους χαρτί … δεν το καταλαβαίνω με τίποτε!!!!!!!! (ας αποφασίζουν να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά…)
Τελευταία το θέμα ανακύκλωσης με απασχολεί … το πρόβλημα μου είναι ότι ο δήμαρχος μας αρνιέται να μας βάλει κάδους!!! (τα κουβαλώ και τα πάω σε γείτονα δήμο) …
Καλό σου βράδυ
.

Σταυρούλα είπε...

Ανεμώνη μου καλησπέρα!Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμφωνείς και συ με την άποψή μου για το χαρτί των ψηφοδελτίων.Πολύ καλή η ιδέα σου για ηλ/κή ψήφο αλλά μάλλον είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.Μπράβο σου που ψάχνεις μόνη σου για κάδους ανακύκλωσης!Να είσαι καλά,σε φιλώ.

Δημητρης είπε...

Τα μέρη αυτά είναι της γυναίκας μου, αλλά τούτο το μοναστήρι, πως και δεν το είχαμε επισκεφτεί δεν ξέρω. Η ανάρτηση σου με ταξίδεψε. Να είσαι καλά!!!

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

καλά μην το ψάχνεις.. φτάνει που πέρασες ωραία... τα συμφέροντα; πάντα περισσότερα από όσο πιστεύουμε! θα χαρώ να σε δω στο νέο μπλοκ. evikaf6.blogspot.com

Σταυρούλα είπε...

Δημήτρη καλησπέρα!Σ'ευχαριστώ!Και μόνο για τη θέα αξίζει να πάτε στο μοναστήρι του Βλοχού.Στο κέντρο του Καινούργιου όπως πάμε για το Θέρμο στρίβουμε αριστερά για το γήπεδο και το νεκροταφείο.Συνεχίζουμε για 15 λεπτά περίπου μια όμορφη διαδρομή.Θέλει προσοχή ο δρόμος γιατί είναι πολύ στενός και σε κάποια σημεία σχεδόν κατακόρυφος!Είναι το ψηλότερο σημείο στην περιοχή,στον ίδιο χώρο με το μοναστήρι βρίσκεται και το κάστρο της Ακρόπολης των Θεστιέων.Να είσαι καλά και καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Εβίτα μου καλησπέρα!Συμφωνώ!Και βέβαια θα περάσω από το νέο μπλογκ.
Να είσαι καλά!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Εγώ, εδώ και 3 χρόνια περίπου που είμαι στη Δράμα, ξέχασα τον χαμό της Αθήνας και τώρα που κατέβηκα μόνη με το αυτοκίνητό μου, παρόλο που δεν είχε κίνηση και πολύ κόσμο μου φάνηκε ασφυκτική και άσχημη. Έκανα 3 τέταρτα να πάω από το σπίτι μου, στο Περιστέρι, στην Ηλιούπολη.... και δω κάνω 30χλμ σε 20 λεπτά..... Δεν μιλάμε για τη φύση και τα υπόλοιπα, έτσι? Να είσαι καλά, πάντως και να κάνεις συνέχεια εκδρομές και να περνάς καλά!

Σταυρούλα είπε...

Σταυρούλα μου σ'ευχαριστώ!Είδες την τεράστια διαφορά της Αθήνας με την επαρχία;Μπράβο σου που τα κατάφερες κι έφυγες από δω.Ελπίζω να είναι μόνιμη η εγκατάστασή σου στη Δράμα.
Καλό βράδυ!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Μπράβο! Kατάφερες και μας ταξίδεψες ευχάριστα Σταυρούλα! Πολύ όμορφο και το φωτογραφικό υλικό σου.
Όσο για το χαρτί, συμφωνώ ότι επιβάλλεται φυσικά, να γίνεται ανακύκλωση, τόσο των ψηφοδελτίων όσο και των τόσων αφισών πανελλαδικά.
Και... κάποτε να σταματήσει όλο αυτό το χαρτομάνι που δεν νομίζω ότι επηρεάζει κανέναν στο τί θα ψηφίσει τελικά...

Καλό Σ/Κ
φιλάκια...

Unknown είπε...

πάντως ο νεος δρόμος..πολύ καλός επιτέλους.....για το χαρτι ας απαντησουν οι λεγόμενοι οικολογοι πράσινοι....γιατι οι αλλοι τι ειχες γιάννη τι είχα πάντα....
πολύ ωραίες φωτό.....όλες...χαχα

Σταυρούλα είπε...

Βασιλική μου καλησπέρα!Σ'ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση.Οσο για τα υπόλοιπα εμείς καλά τα λέμε αλλά,μας ακούει κανείς;Να είσαι καλά και να έχεις και συ ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.
Φιλάκια πολλά!

Σταυρούλα είπε...

Παναγιώτη καλησπέρα!Πράγματι ωραίος ο νέος δρόμος αλλά απομένουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα.Πιστεύω να μη περιμένουν τις επόμενες εκλογές για να τα φτιάξουν.Καλό Σαββατοκύριακο!

trixonidanews είπε...

Να αναφέρω ότι στο Δήμο Θεστιέων ( Καινούριο, Παναιτώλιο, Νέα Αβώρανη ) -- όμορος δήμος στο Αγρίνιο -- ό,τι ψηφοδέλτια απέμειναν δεν πετάχτηκαν, αλλά πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης.