Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Πυρ,γυνή και θάλασσα

Είναι ωραία η θάλασσα.......

και την αγαπάμε!

Για το πυρ δεν έχετε παράπονο,έγραψα και μάλιστα είχαμε και τις πρώτες πυρκαγιές εδώ στην Αττική.
Για μας τις γυναίκες δεν σκοπεύω να γράψω διότι δεν θεωρώ πως είμαστε κάτι κακό.Τουναντίον μάλιστα!
Θα μου πείτε και με το δίκιο σας,δηλαδή η θάλασσα είναι κακό;'Οχι βέβαια!
Απλά επειδή μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι και γέμισαν οι παραλίες από λουόμενους,είναι αμαρτία κάθε χρόνο να θρηνούμε περίπου 300 θανάτους από πνιγμούς.
Και μάλιστα όπως λένε οι στατιστικές οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι και μικρά παιδιά σε ποσοστό 80%,κι από αυτά τα πιο πολλά είναι αγόρια.
"Ο πνιγμός αποτελεί την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων, με μέση ετήσια επίπτωση περίπου 2,5-3,5 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους. Ωστόσο, για τα παιδιά ηλικίας ενός μηνός έως 14 ετών και για τους νέους ενήλικες αποτελεί τη δεύτερη αιτία βλάβης και θανάτου από ατύχημα.
Πέραν του κάθε αυτού πνιγμού έχουμε και τον παρ' ολίγον πνιγμό!
Ο παρ' ολίγον πνιγμός μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη της υγείας ή και στον θάνατο. Ως παρ' ολίγον πνιγμός ορίζεται ένα επεισόδιο βύθισης στο νερό σοβαρότητας ικανής να απαιτήσει ιατρική φροντίδα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νοσηρότητα και θάνατο (μετά την παρέλευση 24ώρου από το συμβάν).
Σε παιδιά ηλικίας ενός μηνός έως 14 ετών νοσηρότητα συμβαίνει στο 12%-27% όσων επιβιώνουν. Στα παιδιά το 35% των επεισοδίων βύθισης σε νερό είναι θανατηφόρο, το 33% οδηγεί σε ενός βαθμού νευρολογική έκπτωση και το 11% σε σοβαρά νευρολογικά επακόλουθα".
Αυτά λένε οι ειδικοί και δυστυχώς τα ζούμε κάθε καλοκαίρι.
Η θάλασσα η χιλιοτραγουδισμένη που μας προσφέρει χαρά,παιχνίδι,δροσιά,ξεκούραση από μια στιγμιαία απροσεξία μας μπορεί να γίνει αιτία να χάσουμε τη ζωή μας.
Δεν χρειάζεται να τη φοβηθούμε,μονάχα να τη σεβόμαστε κάθε φορά που πέφτουμε στην αγκαλιά της!
Διαβάστε εδώ συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση κι απολαύστε το μπάνιο σας χωρίς φόβο.

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΩΡΑ 23:40 στις 19/6/2009
Μόλις πριν από λίγο δημοσιεύθηκε η παρακάτω είδηση:"Δύο 9χρονα κορίτσια έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα κατασκήνωσης στη Λάρισα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτυχα παιδιά πνίγηκαν, την πρώτη ημέρα που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, πρώτη ημέρα λειτουργίας αυτής... Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ επιτόπου έχει σπεύσει ιατροδικαστής."
Δεν είναι δυνατόν να χάνονται έτσι μικρά παιδιά!Δεν το χωράει ο νους.

36 σχόλια:

stratos o ψήστης είπε...

Για τις γυναίκες γιατί δεν θα γράψεις;Την αγάπη μου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ετσι είναι Σταυρούλα μου και πολύ χρήσιμες όλες οι συμβουλές.
Η θάλασσα θέλει προσοχή!
Εχω τύχει μπροστά σε περιστατικό παρ' ολίγον πνιγμού και πραγματικά ήταν .. σοκαριστικό.
Υπήρχε γιατρός κοντά (συγκεκριμμένα ο άντρας της αδελφής μου) και τελικά ο άνθρωπος σώθηκε.
Είχε αγνοήσει βασικούς κανόνες πριν μπει στην θάλασσα, όπως μάθαμε εκ των υστέρων!
Καλό βράδυ:))

Ανώνυμος είπε...

....

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικο αρθρο συγχαρητηρια !
Ειναι τραγικό ελληνες να πνιγονται τη στιγμη που ημαστε γεμάτοι Θάλασσα.
Κανονικα θα επρεπε πρωτα να κολυμπάμε και μετα να περπαταμε.
Καλημερα

stratos o ψήστης είπε...

Καλημέρα Σταυρούλα.Πέρα από την πλάκα στο πρώτο σχόλιο έχεις απόλυτο δίκιο.Και αν δεν κάνω λάθος κρατάμε και σ' αυτό το θέμα τα σκήπτρα...Δυστυχώς.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Με τη θάλασσα είναι οι παραβλέψεις και η κακή στιγμή.
Με το πυρ, άσ' τα να πάνε, πούθε ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις.
Τώρα με τις γυναίκες....ΟΛΑ μαζί...
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΣΧΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΠΥΡ ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Να σου πω εγώ γιατί δεν έγραψες Σταυρούλα μου για τις γυναίκες: τι να πρωτογράψεις ;;;;; από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις δηλαδή.
Οσον αφορά το θέμα, πολύ καλό, επίκαιρο (ότι θα έβαζα ανάρτηση για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμου, με πρόλαβες).
Είναι ντροπιαστικό - κατά κάποιο τρόπο - στη χώρα μας, με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα ακτών να θρηνούμε θύματα από πνιγμό.

Καλό απόγευμα.

bilsot είπε...

Η αλήθεια είναι πως με όποιο κι από τα τρία χάσεις τον έλεγχο ...χάθηκες!
Προσωπικά το πυρ με φοβίζει , η θάλασσα με τρομάζει και με τη γυναίκα ...παλαβώνω!!!

Σταυρούλα είπε...

Στράτο μου καλησπέρα!Ξεκίνησα λίγο ανάλαφρα να γράφω για ένα τόσο σοβαρό θέμα.Δυστυχώς δεν γνώριζα ότι λίγες ώρες πριν σε πισίνα παιδότοπου στον Αλιμο είχε πνιγεί ένα αγοράκι 9 χρόνων.Κρίμα άρχισε άσχημα ο φετινό καλοκαίρι!

Σταυρούλα είπε...

Ελενα μου καλησπέρα!Οντως είναι θέμα της στιγμής,μιας ανάσας.Περιττό να πω ότι έχουμε τα πρωτεία πανευρωπαϊκά στους πνιγμούς.Προσοχή,μεγάλη προσοχή ειδικά στα μικρά παιδιά.
Να είσαι καλά,σε φιλώ.

Σταυρούλα είπε...

Φίλε Ανώνυμε αν αυτό είναι σχόλιο τα είπες όλα δια της σιωπής!Να είσαι καλά,σ'ευχαριστώ!

Σταυρούλα είπε...

Θαλασσοκράτορα καλησπέρα!Δίκιο έχεις,πρώτα έπρεπε να μαθαίναμε κολύμπι και μετά περπάτημα.Αλλά φευ!
Μόνο εμείς εδώ στην Ελλάδα τα καταφέρνουμε αυτά,ίσως γιατί τα παίρνουμε όλα στ' αστεία.Να είσαι καλά και σ'ευχαριστώ!

Σταυρούλα είπε...

Στράτο μου έτσι ακριβώς είναι δυστυχώς!Το έγραψα και πιο πάνω,περίπου 300 νεκροί το χρόνο.Δεν είναι και λίγοι αν σκεφτούμε ότι στη θάλασσα η στην πισίνα πάμε για ευχαρίστηση,για αναψυχή.Καλό σου βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Γλαρένια μου καλησπέρα!Μ' αρέσει που το φιλοσοφείς.Από μια γυναίκα όμως μπορεί να γλιτώσει εύκολα ίσως κάποιος η με συναισθηματικά τραύματα!Στη θάλασσα και στη φωτιά δεν συγχωρούνται λάθη.Φιλιά.

Σταυρούλα είπε...

Σκρουτζάκο μου κι ωραία είναι και πλανεύτρα είναι και θηλυκό είναι!Τα μάτια μας δεκατέσσερα λοιπόν για να μπορούμε να την απολαυμάνουμε.
Καλό σου βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Χρύσα μου καλησπέρα!Συγγνώμην αν σου "έκλεψα" το θέμα,ξέρεις πόσες μέρες έλεγα θα το γράψω και θα το γράψω και τελικά χτες εδέησε.Για τις γυναίκες το αφήνω σε σένα να το αναλύσεις!Αλήθεια γιατί δεν κάνεις αναρτήσεις πιο συχνά;
Να είσαι καλά και πολλά φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Βασίλη καλησπέρα!Μια χαρά τα ταίριαξες.Ακριβώς,θέμα ελέγχου και σεβασμού είναι!Και τα τρία "κακά" της μοίρας μας με το σωστό χειρισμό είναι Θεού χαρά!Στην αντίθετη περίπτωση όπλα φονικά!Να είσαι καλά,καλό σου βράδυ.

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Καλέ τι πάει να πει μου "έκλεψες" λες και δεν υπάρχουν θέματα να ασχοληθούμε!!!
Τις τελευταίες 15 μέρες έμπλεξα με πολλά και διάφορα συν του ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το internet και προσπαθώ περίπου 1 ώρα για να μπω για 5 λεπτά (δεν ξέρω τι συμβαίνει).
Θα στα πω αναλυτικά με e-mail όταν τελικά αποκατασταθεί το πρόβλημα και μπορέσω να στείλω μήνυμα.

Καλό βράδυ!!!

Σταυρούλα είπε...

Αμάν εσείς οι Αγρινιώτες!Πως αρπάζεστε έτσι παιδάκι μου;Ευτυχώς που σας ξέρω καλά.Πλάκα κάνω χρυσό μου,γι' αυτό και το έβαλα σε εισαγωγικά!Οσο για το ίντερνετ μη νομίζεις πως το δικό μου είναι γρηγορότερο,σαν χελώνα πάει.Υπομονή Χρύσα!
Φιλάκια και περιμένω νέα σου.

zeidoron dtsoukas είπε...

Σταυρούλα άστο καλύτερα μη γράψεις για τις γυναίκες!Εγραψες για τις φωτιές κι αμέσως άρχισαν.Εγραψες χτες για τους πνιγμούς και μετράμε από τις 8/6/2009 μέχρι σήμερα συνολικά 7 άτομα,βλέπε εδώ:
www.inews.gr/20/pnigmos-ilikiomenis-stin-kinetta.htm
Γι' αυτό σου λέω άστο,δεν σε πάει!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Mπράβο Σταυρούλα για τις συμβουλές!!Όλοι μας μικροί -μεγάλοι να προσέχουμε τη θάλασσα!!Μικρή έκανα τη γοργόνα..και με ένα κύμα πραγματικά με δύναμη με έβγαλε έξω και χτύπησα στα βραχάκια εκεί που σκάει το κύμα...Το παραμικρό θέλει προσοχή.Φιλιά***καλό σ/κ!!

Vassilis είπε...

πολύ ωραία η ανάρτηση και οι συμβουλές. Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι δεν θα συνεχιστεί όπως ξεκίνησε με τον πνιγμό του 9χρονου παιδιού στον Άλιμο. Όπως το είπες είναι : πρέπει να σεβόμαστε το υγρό στοιχείο και να μην υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας-άνθρωποι είμαστε όχι ... ψάρια!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Πολύ χρήσιμη και ενημερωτική η ανάρτηση αυτή Σταυρούλα, και φυσικά επίκαιρη, αφού ήδη τα "μπάνια του λαού" ξεκίνησαν και καλό είναι θυμόμαστε όλοι πόσο επικίνδυνη είναι η επιπολαιότητα!
Και τα τρία (το ΠΥΡ, η ΓΥΝΗ και η ΘΑΛΑΣΣΑ) χρειάζονται πολύ προσοχή και λεπτή μεταχείριση για να αποδώσουν ωφέλεια! χαχαχα! Γι' αυτό πάνε μαζί...

Καλό μεσημέρι Σταυρούλα μου.

Aristodimos είπε...

Σαν ανθρωπος που ολη μου την ζωή την πέρασα μεσα στην θάλασσα και φυσικά ειναι η μεγάλη μου "ερωμένη" το μονο που εχω να πω ειναι οτι "απαιτει" σεβασμό...

Σε ευχαριστω για την αμεση ανταπόκρισή σου στην συλλογή υπογραφων και την σχετική σου αναρτηση σε περίοπτη θεση του blog σου.

Φιλικότατα

Αρης

Σταυρούλα είπε...

Δημήτρη,αν σε μεταφράζω σωστά,με λες γκαντέμω η μαύρη γάτα;Το αντιπαρέρχομαι και σου λέω ότι απλά επεσήμανα δυο θλιβερά πράγματα που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας!Καλό Σαββατοκύριακο.

Σταυρούλα είπε...

Φωτεινή μου καλησπέρα!Πολύ σωστά,μικροί-μεγάλοι πρέπει να προσέχουμε και να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια και τη σιγουριά ότι είμαστε γοργόνες και δελφίνια.Φιλιά πολλά και να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Σταυρούλα είπε...

Βασίλη καλώς ήρθες!Σ'ευχαριστώ,μακάρι να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.Πολύ σωστά άνθρωποι είμαστε,όχι ψάρια,άρα βρισκόμαστε σε ξένα "χωράφια" κι οφείλουμε σεβασμό!Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Σταυρούλα είπε...

Βασιλική μου καλησπέρα!Ετσι ακριβώς,κάποια πράγματα αν τα χειριστούμε σωστά παύουν να είναι "φονικά όπλα" και γίνονται χαρά της ζωής.Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

Σταυρούλα είπε...

Αγαπητέ Αρη καλησπέρα!Χαίρομαι που σε γνώρισα και σ'ευχαριστώ που με την εμπειρία σου και την αγάπη σου για τη θάλασσα επιβεβαιώνεις αυτά που γράφω.
Οσο για το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα ο καθένας μας έχει την υποχρέωση να κάνει ότι περνάει από το χέρι του,ακόμα και το ελάχιστο.Ξανά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου και καλό Σαββατοκύριακο.

angel είπε...

Σταυρούλα μου καλησπέρα!! Για μια ακόμη φορά μπράβο για τη πολύ ωραία κ επίκαιρη ανάρτησή σου. Είναι θλιβερό και τραγικό να ζούμε σε μια χώρα που είναι γεμάτη θάλασσα κ εμείς να αγνοούμε βασικά πράγματα γιαυτή..η θάλασσα δεν θέλει φόβο, θέλει σεβασμό και να την προσέχεις...
Κρίμα ειλικρινά για τα κοριτσάκια στη Λάρισα..άδικο.

Τα φιλιά μου κ καλό μεσημέρι!!

Σταυρούλα είπε...

Αγγελικούλα μου να είσαι καλά!Δεν μπορώ να το πιστέψω πως μια μέρα μετά το τραγικό περιστατικό με το 9χρονο αγοράκι στον Αλιμο συνέβη ακριβώς το ίδιο στη Λάρισα με δυο επίσης 9χρονα κοριτσάκια!Τόση ανευθυνότητα πια;
Φιλιά και καλή Κυριακή!

Unknown είπε...

καλημέρα...έτσι ακριβώς είναι...με την φύση δεν τα βάζουμε προσέχουμε
όπου και αν είμαστε βουνό η θάλασσα.....έτσι ακριβώς και με τις γυναίκες...τις προσέχουμε όπως πρέπει......για τα κοριτσάκια δυστυχώς καηκέ η καρδιά μου...αχχχχ
κριμα....τι να πώ δεν μπορώ\νάσαι καλά ....

Αννα είπε...

Πολύ ωραία και χρησιμη η αναρτηση σου!!!
Εγω εκανα σχετικο μαθημα και σε παιδια σε σχολειο...
Πριν 2 χρονια ειχα παει διακοπες στην Εδεσσα.Καποια μερα αφου καναμε κατι ωρες ταξιδι βρεθηκαμε σε θαλασσα.
Εγω ειχα ηδη φρικαρει που 12-4 θα ημουν στον ηλιο αλλα οκ δεν ειπα κατι γιατι ειχα κανει 40 μπανια στην Κρητη και εκεινοι Ιουλιο μηνα κανενα...
Πλατσουρισαμε και στις 4 πηγαμε για φαγητο.
Φαγαμε οτι μπορεις να φανταστεις και γυρισαμε σε ομπρελες μας...
Μολις καθομαι στην πετσετουλα μου βλεπω τα παιδια της οικογενειας να μπαινουν θαλασσα και εβαλα τις φωνες...και ακουω την ατακα απο μπαμπα τους "Καλα αστα παιδια και εμεις υα πεσουμε αντε παμε...."

Μα καλα αφου φαγαμε; λεω εγω
"Σιγα μωρε Αννα , σιγα εξω εξω ειμαστε;Αντε ελα"
Εγω φυσικα δεν κουνησα απο θεση μου!!!
Και λεω τωρα , μα ειναι δυνατον;;;
Το συμπερασμα οτι μαθαινεις απο σπιτι σου Σταυρουλα...
Ζωντας διπλα στη θαλασσα καθε καλοκαιρι εκανα και κανω πανω απο 100 μπανακια...Οταν ομως ημουν μικρη παντα θυμαμαι να τρωμε στις 1 και να πηγαινουμε θαλασσα μετα τις 4,30.Αυτο εμαθα αυτο κανω...
Καλα τεραστιο το σχολιο και συνεχιζω σε κατι τελευταιο.
Πριν 2 χρονια πνιγηκε ενα παιδακι στα Χανια...Χαμος για τα μετρα ασφαλειας σε πισινες μπλα μπλα μπλα.
Παει ο ιατροδικαστης και το αποτελεμα;Το παιδακι ειχε φαει ενα κλαμπ σαντουιτς, μια κοκα κολα, ενα παγωτο και επεσε να κολυμπησει...και το παιδακι πεθανε απο ανακοπη καρδιας...Δεν ειναι κριμα;;;

Σταυρούλα είπε...

Παναγιώτη μου καλησπέρα!Είναι κρίμα κι άδικο να χάνουμε κάθε μέρα νεα παιδιά που πάνε να χαρούν το νερό.Η σωστή χρήση,η ενημέρωση κι ο σεβασμός στα στοιχεία της φύσης σώζουν ζωές.Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα.

Σταυρούλα είπε...

Αννούλα μου πολύ καλά έκανες και τα έγραψες έτσι αναλυτικά για να φανεί ο ωχαδερφισμός των Ελληναράδων που τα ξέρουν όλα και παίρνουν στο λαιμό τους αθώα μικρά παιδάκια.Γιατί το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου όπως το μάθεις θα κάνει. Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα.