Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Το Ε.Σ.Υ νοσεί


Eκμεταλλευόμενη την πρόταση που μου έκανε η διαδικτυακή μου φίλη ¨ΑΣΧΕΤΗ¨..και λόγω του καινούριου νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος από τον θαυμάσιο υπουργό υγείας κο Αβραμόπουλο (μη γελιέστε παιδιά, ο νόμος αυτός υπήρχε από την Βασίλισσα Αμαλία απλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε)..θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα για το χώρο της υγείας σήμερα..εν έτη 2009!!!

Αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε πως αυτή τη στιγμή το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ έχει απλήρωτες τις εφημερίες των ειδικών γιατρών και απλήρωτους τους ειδικευόμενους, θα έλεγα άντε μωρε!
Το ίδιο επίσης θα έλεγα για το ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" που δεν έχει χαρτί ο ηλεκτροκαρδιογράφος και ο ασθενής δεν μπορεί να πάρει μαζί του την απάντηση από την εξέταση του και ο γιατρός να την βάλει στο φάκελλο του ιστορικού του. Επίσης θα γελούσα με το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ το ΤΖΑΝΕΙΟ που πριν 3 μήνες περίπου δανείστηκε ράμματα από το ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑΞΑ.
Τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον προσωπικό να έχει μαζεμένη άδεια και μαζεμένα ρεπό που αν τα προσθέσεις ξεπερνούν τον έναν χρόνο καθισιό.
Υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σε διάφορα νοσοκομεία και δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για να ξεκινήσουν να δουλεύουν.
Τα ταμεία των νοσοκομείων αδυνατούν να πληρώσουν τις προμηθεύτριες εταιρείες με το πρόσχημα ότι δεν πληρώνονται αυτά από τα δημόσια ταμεία των ασθενών. Κι όμως είναι αλήθεια..τα βλέπω, τα ακούω και τα ζω καθημερινά γιατί είναι το αντικείμενο της εργασίας μου. Όλα τα παραπάνω που ανέφερα και πολλά άλλα που δεν είναι δυνατό να τα γράψω (γιατί πραγματικά είναι πολλά) άρχισαν να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο χειροτέρεψαν δραματικά.
Αντί λοιπόν το υπουργείο υγείας να βάλει κάτω τα προβλήματα αυτά και να δει πως μπορεί να πράξει για να υπάρξει μια λύση για όλους, προτίμησε να δημιουργήσει μια επιτροπή προμηθειών κοινή για όλα τα νοσοκομεία..τη λεγόμενη ΕΠΥ για να μειώσει τις δαπάνες και να μαζευτούν λεφτά στα ταμεία. Ένα νοσοκομείο λοιπόν όταν έχει ανάγκη από ΡΑΜΜΑΤΑ (όχι από κάτι ασήμαντο που μπορεί να καλυφθεί και με κάτι άλλο που λέει ο λόγος) κάνει την αναφορά στην ΕΠΥ και περιμένει να ΕΓΚΡΙΘΕΙ. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει και πόσο χρόνο παίρνει για να εγκριθεί και να γυρίσει πίσω στο νοσοκομείο και μετά να σταλεί στην προμηθέυτρια εταιρεία; Από 4 έως 7 μήνες. Τόσους μήνες είναι λογικό για το υπουργείο υγείας και τον υπουργό μας ένα χειρουργείο να μένει από ράμματα. ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΡΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΗ ΣΟΥ κύριε ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ; ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΚΛΩΣΤΗ ΤΗΣ ΜΟΔΙΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό..τα δημόσια νοσοκομεία έχουν να πληρώσουν τις προμηθεύτριες εταιρείες τα τελευταία 3 με 4 χρόνια και γι' αυτό το λόγο από τον Φλεβάρη πολλές εταιρείες σταμάτησαν να εκτελούν παραγγελίες. Όταν όμως μια εταιρεία είναι μικρή δεν θα το κάνει αυτό..θα σφίξει τα δόντια, θα προχωρήσει στον υπερδανεισμό και όπου βγάλει. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι τώρα έχουν κλείσει εταιρείες κολοσοί στο χώρο και 2 επιχειρηματίες αυτοκτόνησαν.
Ακόμα και η λεγόμενη ρύθμιση που θα έκανε ο κος υπουργός για να κλείσουν πια τα χρέη των νοσοκομείων προς τις εταιρείες τον περασμένο Απρίλιο...πήγε περίπατο για τον Φλεβάρη του 2010.
Μήπως προσπαθούν να κλείσουν τα νοσοκομεία και να στρέψουν το κοσμάκι στην Ιδιωτική υγεία;
Μήπως να κλείσουν οι μικρές και οικογενειακές εταιρείες που προμηθεύουν υλικά και μηχανήματα τα νοσοκομεία ώστε να μείνουν στο χώρο οι πολυεθνικές;
Ας μου πείτε και σεις τις γνώμες σας.
Σημ:Το κείμενο έγραψε η angel
Δημοσιεύω το άρθρο της φίλης χωρίς σχόλιο!
Μια απορία μόνο:όλα αυτά οφείλονται σε διαχειριστική ανικανότητα των λειτουργών του Ε.Σ.Υ η κάποιοι υπονομεύουν συστηματικά το θεσμό;

34 σχόλια:

Vassilis είπε...

σε μία πρόσφατη συζήτηση, κάποιος από την παρέα ανέφερε : η Ελλάδα είναι καταπληκτική χώρα, όσο παραμένεις μακριά από δημόσια νοσοκομεία, δικηγόρους, καφέδες και ενοίκια.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

τα νοσοκομεία είναι οι χειρότεροι ασθενείς μας. Πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνήσεις αλλά δεν βλέπω προκοπη. Πέρισυ πήγα με τραυματισμένο πόδι στο Αττικό, δεν μπορούσα να το πατήσω με τίποτα και δεν είχαν καροτσάκι για να με πάνε απο την είσοδο στα επείγοντα!!!πήγα με τα πόδια ή μάλλον με το πόδι!!! το άλλο ήταν στον αέρα....

Ανώνυμος είπε...

Το δια ταυτα δεν ειδαμε , αυτα τα ξερουμε και εμεις.Και η κουτση Μαρια τα ξερει, το θεμα ειναι σαν τι μιλαει η angel. Σαν ειδικος: δεν θελουμε εχουμε πηξει απο ειδικούς,σαν φορέας:
εκει κι αν δεν εχουμε πήξει, σαν συνδικαλιστής:και τι κανει τότε ας κανει τη δουλειά της και ας αφήσει τα κομματικα,σαν Γιατρος: ενταξει τότε ναι αυτοι ειναι τα θύματα της ιστοριας μαζι με τους ασθενεις.
Τωρα οσο για την ερωτηση σου ναι οφειλεται καθαρα και μονο σε διαχειριστικη ανικανοτητα ολων αυτων των παραπανω που αναφερθηκα εκτως των γιατρων.
Δηλαδη τι να πουμε οτι δεν εχουμε παρει χαμπαρι οτι την Ελλαδα την λυμαίνονται Παπαδες, κόμματα και κομματόσκυλα;

με συγχωρεις για το υφος φίλη μου αλλα....
Καλημερα.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Τι να σχολιάσω και που να πω τι γνώμη μου; Όλοι ξέρουμε γιατί γίνονται όλα αυτά. Τι έκαναν οι γενιές πριν από εμάς; Τι κάνουμε εμείς;
Την καλημέρα μου, γλυκιά μου!

Κράμα είπε...

Όλοι οι τομείς νοσούν.
Που να δείτε στη παιδεία τι γίνεται.

Θα φύγουμε κυρια μου, θα πάμε αλλού.

Σε άλλη χώρα.

Εδώ η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει!

Φιλιά

angel είπε...

Συγνώμη αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν παριστάνω και δεν είμαι..αλλά μιλάω σαν ελληνίδα πολίτης που φορολογούμαι, πληρώνω και έχω το δικαίωμα για μια πιο ανθρώπινη ζωή..ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ THALASSOKRATOR..AYTA ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ.

Global Greek είπε...

το να εφαρμόσουν διαδικασία έγκρυσης νομίζω είναι καλό...διαφάνεια κτλ, αλλά 4 με 7 μήνες να εγκρυθεί!!! Καλά με περιστέρι στέλνουν τις αναφορές και πίσω τις εγκρύσεις? υποθέτω οτι όλη η διαδικασία γίνεται με χαρτιά και υπογραφές παρά ηλεκτρονικά...

Χρύσα είπε...

Ετσι έχουν τα πράγματα και στο ΕΣΥ και στο ΙΚΑ και στα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία. Σίγουρα είναι θέμα ανικανότητας των ηγούντων αυτόν τον τόπο, αλλά τι φταίει ο έλληνας πολίτης που φορολογείται για μια ασφαλιστική κάλυψη που ουσιαστικά δεν έχει. Η υγεία και η παιδεία νοσούν (πολύ φοβάμαι από ανίατες νόσους).
Εχω μια ΜΕΓΑΛΗ απορια βρε παιδιά.
Όλοι αυτοί οι πρωθυπουργοί - υπουργοί - βουλευτές ταξιδεύουν συνέχεια σε τόσες χώρες του εξωτερικού, τίποτα μα τίποτα δε ζήλεψαν να φτιάξουν στον τόπο τους;;;; Εγώ με τα λίγα ταξιδάκια που έχω κάνει έμεινα άφωνη από τα συστήματα στην παιδεία, την υγεία, την καθαριότητα και τα οδικά δίκτυα που έχουν άλλες χώρες της Ευρώπης (και φυσικά εννοώ να συγκρινόματσε με τις καλύτερες και όχι με τις κατώτερες)

Καλό Απόγευμα

anemona είπε...

γεια σου Σταυρουλα...
Η υγεία δυστυχώς είναι στην ε ν τ α τ ι κ ή ….
Δεν νοσεί απλά
Δυστυχώς ο αποδεχτείς αυτής της καταστάσεις είναι μέσος έλληνας
αυτός που δεν έχει να πληρώσει ιδιωτικά θεραπευτήρια…

Σταυρούλα είπε...

Βασίλη μου δεν έχει άδικο ο φίλος!
Αν μάλιστα προσθέσουμε και μερικές ακόμη περιπτώσεις,όπως εργολάβους, υδραυλικούς,τότε όντως είμαστε μια παραμυθένια χώρα.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Κλωστούλα μου καλησπέρα!Εύχομαι να μη σου ξανατύχει,να είσαι πάντα υγιής και μακριά από νοσοκομεία!

Σταυρούλα είπε...

Γλυκέ μου Θαλασσοκράτορα γιατί φουρτούνιασες;Εσύ πρέπει να διακρίνεσαι από ψυχραιμία!Το θέμα δεν είναι η Angel,η οποία είναι μια απλή υπάλληλος εταιρείας ιατρικών μηχανημάτων και γράφει αυτά που γράφει γιατί τα ζει από μέσα κι επιπλέον την καθυστέρηση των πληρωμών την υφίσταται στο πετσί της!Πολλές φορές ο εργοδότης της επικαλούμενος και δικαίως την μη είσπραξη των χρεοστούμενων δεν καταβάλει το μισθό της.Μη περιμένεις λοιπόν να σου προτείνει λύσεις!Αλλωστε για αυτό το σκοπό υπάρχουν εκλεγμένοι και επιλεγμένοι(υπουργοί,γενικοί γραμματείς,διοικητές νοσοκομείων και οργανισμών κλπ) που αμείβονται παχυλότατα από τον κρατικό κορβανά.
Καλές θάλασσες και πολλά φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Σταυρούλα μου πολύ καλά τα λες!Φταίμε και μεις γιατί όλα αυτά τα σκεφτόμαστε μόνο όταν περνάμε την πόρτα των νοσοκομείων.
Να είσαι καλά,φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Εβίτα μου χαλάρωσε!Το θέμα δεν είναι να φύγουμε να πάμε αλλού αλλά να απολαύσουμε περίθαλψη ανάλογη των χρημάτων που δίνουμε κάθε μήνα στα ασφαλιστικά ταμεία μας!
Φιλάκια πολλά,καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Αγγελικούλα,φωτιές μου άναψες!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Global Greek καλησπέρα!Τι κάνεις,πως τα περνάς εκεί κάτω;Αλήθεια στο Ομάν τα πράγματα στον τομέα της υγείας πως είναι;Χάρηκα,πολλά φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Χρύσα μου καλησπέρα!Τι να πω;Τα είπες όλα,ειδικά με την απορία σου που είναι και όλων φαντάζομαι.
Να είσαι καλά,φιλάκια!

Σταυρούλα είπε...

Μαρία μου καλησπέρα!Εκεί που έχει φτάσει η υπόθεση της υγείας καλύτερα κάποιος να τραβήξει τα σωληνάκια,μπας και φτιαχτεί κάτι καινούργιο και υγιές!Αλίμονο στους μη έχοντες!
Φιλιά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μα... μόνο το ΕΣΥ νοσεί;
Νοσεί όλη η Ελλάδα που αδιαφορώντας περιμένουμε να αρρωστήσουμε πρώτα, για να δούμε τα κενά, τις ελλείψεις και όλα τα στραβά

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

Ανώνυμος είπε...

Ζητω συγνωμη και ειδικα απο την angel η οποια εχει απολυτο δίκιο.
Φυσικα και εχεις δικαίωμα να λες και να γραφεις οτι θέλεις.
Ελπιζω να συγχωρήσετε την αγένεια μου καθως και την ανορθογραφία μου αλλα μαλλον ημουν θυμωμενος οταν τα εγραφα αυτα.

Καλημέρα Σταυρούλα μου.

Global Greek είπε...

Σταυρούλα δυστυχώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το πως είναι εδώ, αλλά απο οτι εχω παρατηρήσει είναι χειρότερα, τουλάχιστον απο άποψη υγειηνής των νοσοκομείων. Τώρα προσωπικό και διαδικασίες εεεμ δεν ξέρω.. Πάντως αυτοί που μπορούν αποφέυγουν τα δημόσια νοσοκομεία και πηγαίνουν σε ιδιωτικά.

Να προσθέσω πριν απο το 1970 νομιζω υπηρχε ένα μονο νοσοκομείο για ολη τη χωρα, οποτε το όλο σύστημα είναι σχετικά καινούργιο.. Πριν απο το 1970 η χώρα ζουσε στον μεσαίωνα..

Καλή σου μέρα :-)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Σταυρούλα είπε...

Γλαρένια μου αυτό ακριβώς γράφω πιο πάνω σε μια από τις απαντήσεις μου.
Νοιαζόμαστε μόνο όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι!Αυτοί που πρέπει να νοιαστούν περί άλλων τυρβάζουν και πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Να είσαι καλά,πολλά φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Θαλασσοκράτορά μου δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμην!Απλά το χθεσινό σου σχόλιο με παραξένεψε!Ούτε η Angel έχει τίποτα μαζί σου.
Να είσαι καλά,φιλιά και καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Αρα καλή μου φίλη Global Greek εμείς εδώ είμαστε μια χαρά!Βλέπουμε τα χειρότερα και επαναπαυόμαστε.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Σκρουτζάκο μου μακάρι να μας έχει καλά ο Θεός αλλά όλο και κάποιος δικός θα χρειαστεί νοσηλεία!
Υπομονή κι ελπίδα λοιπόν!
Να είσαι καλά αγόρι μου,καλό σου βράδυ!

korinoskilo είπε...

πολλα τα συμφεροντα σταυρουλα.... και οποιος εχει την κουταλα μπροστα του .. απλα τρωει....
οταν παει καποιος να κανει καλο σε αυτην την χωρα τον τρωνε μπαμπεσικα ....
δεν ξερω ποτε θα βρεθουν ανθρωποι που δεν ειναι τοσο ,,νυστικοι,, ωστε να δει χαιρι αυτος ο τοπος...


την καλημερα μου

Σταυρούλα είπε...

Πολύ φοβάμαι Ελενα πως δεν θα βρεθούν ποτέ.Σχεδόν όλοι όσοι πιάνουν καρέκλες εξουσίας μεταμορφώνονται!
Τους κυριεύει το πάθος της φιλαργυρίας και της γρήγορης κονόμας!
Να είσαι καλά,καλή Κυριακή.

Γιάννης Παππάς είπε...

γραφιοκρατία και κλέψιμο
οι πληγές της χώρας μας ακόμη ανίκανοι άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις

καλή σου νύχτα

Σταυρούλα είπε...

Αγαπητέ φίλε έχεις απόλυτο δίκιο αλλά φταίμε και μεις που τους ανεχόμαστε και ενίοτε τους επιβραβεύουμε με την ψήφο μας.Καλή σου νύχτα επίσης και καλή Κυριακή!

habilis είπε...

Διαφθορά παντού.
Το μόνο που κάνει πλέον επιτυχημένο έναν υπουργό είναι να χειρίζεται επικοινωνιακά την ξεφτίλα.
Ολοκλήρωσε το έργο του και ο Κακλαμάνης σαν προηγούμενος υπουργός υγείας και βγήκε πανηγυρικά δήμαρχος.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ.

Σταυρούλα είπε...

Habilis καλώς ήρθες!Δυστυχώς έτσι είναι.Αυτό ακριβώς γράφω πιο πάνω ότι τους επιβραβεύουμε κιόλας!
Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!

Σταυρούλα είπε...

Καλέ μου φίλε Σκρουτζάκο καλά να περάσεις στις διακοπές σου!
Σ'ευχαριστώ και εις το επανειδείν!