Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Η τεχνολογία,τα παιδιά μας και τα μάτια μας

Στην προηγούμενη ανάρτηση α "δημοτικάκια" ...σερφάρουν στο 'Ιντερνετ χωρίς επιτήρηση" η καλή φίλη και δασκάλα marian από το blog
Σαν βγεις στον πηγαιμό ....... έγραψε το παρακάτω σχόλιο,το οποίο κρίνω σκόπιμο να το κάνω κύριο θέμα για να το διαβάσουν όσοι το δυνατον περισσότεροι γονείς.

"Εγώ θα σου πω μερικά πράγματα που διαπίστωσα και έμεινα άφωνη στα δικά μου παιδιά του σχολείου!!!!!
Και δεν μιλώ για παιδιά πέμπτης και έκτης δημοτικού,αλλά για παιδιά τρίτης δημοτικού!!!!!

* Συναντώ μαθητή μου στον δρόμο με τον πατέρα του. Τι κάνετε;ρωτώ, βολτίτσα πήγατε; Οχι μου απαντά ο πατέρας. Πήγαμε να πάρει ο μικρός μικρόφωνο για να μιλάει στο ίντερνετ με τους φίλους του!!!!!
Κάγκελο η κυρία!!! Τι εννοείται του λέω, με ποιους ακριβώς μιλάει; ρωτάω!!!!(ωσάν ηλίθια δασκάλα!!!!!) με άλλα παιδιά που γνωρίζει (μεγαλύτερα) και που έχουν ΜSN!!! Να και με το κοριτσάκι απέναντι από το σπίτι μας!!! Και σαν χαζή δασκάλα! ξαναρωτάω: Και γιατί δεν φωνάζετε το κοριτσάκι από απέναντι να παίξουν και να πουν ότι θέλουν από κοντά;;;;;; Και η απάντηση: Όχι έτσι τους αρέσει περισσότερο!!!!
Η κρίση δική σας!!!!

* Συμπληρώνουμε μέσα στην τάξη μια αίτηση για το Panda club την WWF, η οποία ζητάει ηλεκτρονική διεύθυνση, λέω και γω στα παιδιά, θα σας γράψω στον πίνακα την διεύθυνση του σχολείου για να συμπληρώσετε γιατί εσείς φυσικά δεν έχετε!!!!!!!!(που να φανταστώ η δασκάλα!!!!)
Πετάγετε ένα κατα τα άλλα πολύ κλειστό και ήσυχο κοριτσάκι, και μου λέει: εγώ κυρία έχω email(ακριβώς έτσι μου το είπε!!!!)
Και τι το κάνεις παιδί μου;;; (ρωτάω ξανά η ΧΑΖΗ δασκάλα!!!)
Για να μιλάω με τους φίλους μου κυρία!!!!!!!!!!!!!!!(ξανά κάγκελο η κυρία!!!!)

Εγώ είμαι η πρώτη που θα πω ότι είμαι υπέρ της τεχνολογίας!!!
Εγώ είμαι υποστηρικτής της τεχνολογίας!!!
Αλλα΄ αυτό έχει παραγίνει!!!
Ανίδεοι γονείς, μέσα σε ένα φοβερό περιβάλλον, προσπαθούν να καλύψουν την ανεπάρκεια τους και την ανικανότητα τους ανοίγοντας οι ΙΔΙΟΙ στα παιδιά τους πόρτες που δυστυχώς όταν θα θέλουν δεν θα μπορούν να κλείσουν!!!!
Τι κρίση και τι γνώση να έχει ένα οκτάχρονο; Αναρρωτιέμαι!!!!!
Να χειριστεί υπολογιστή είμαι σίγουρη ότι τα καταφέρνει τέλεια!!!!
Να κρίνει όμως τι θα δει, με τι θα παίξει και με ποιους θα μιλήσει, λυπάμαι αλλά φοβάμαι πως δεν είναι ικανό!!!!!
Ας προσέξουμε λοιπον εμεις οι κατα τα άλλα "υπέροχοι" γονείς τους δρόμους που ανοίγουμε στα παιδιά μας και για πιο πράγμα τα καμαρώνουμε!!!!!!!!!!!!!!!"

8 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΔΕΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

thumbelina είπε...

Είναι μεγάλη παγίδα το διαδίκτυο, δυστυχώς, για όλους και ακόμα πιο πολύ για τα παιδιά και τους νέους. Θέλει πολύ προσοχή, σωστή χρήση, έλεγχο. Πολλές φορές εμείς οι γονείς κουρασμένοι, αγχωμένοι, από τη καθημερινότητα κλείνουμε τα μάτια σε καταστάσεις που ενδόμυχα ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνες για τα παιδιά μας,μόνο και μόνο επειδή αναπληρώνουν το δικό μας ρόλο "ψυχαγογώντας" τα παιδιά μας αντί εμάς.
καλό υπόλοιπο Κυριακής

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μια χαρά τα λέει η Marian, που είναι εξαιρετική και σαν άνθρωπος και σαν εκπαιδευτικός!
Αυτή καλά τα λέει!! Αντε να πείσει τους γονείς όμως, για να μπορέσουν να πείσουν τα βλαστάρια τους!
Οταν από την πρώτη Δημοτικού έχει το καθένα το δικό του κινητό, γιατί στην τρίτη Δημοτικού να μην έχει το δικό του mail address??

marian είπε...

Σταυρούλα μου σ΄ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να κάνεις το σχόλιο μου ξεχωριστή ανάρτηση!!!!!
Δεν έγραψα τίποτε περισσότερο απ΄την απλή, δυστυχώς, καθημερινότητα που βιώνουμε με τα παιδιά μας!!!!
Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί και πιο επιλεκτικοί σε τι προωθούμε τα παιδιά μας!!!!
φιλιά πολλά!!!

Υ.Γ Δεν είδα την ανάρτηση εχθές, γιατί από τις υποχρεώσεις ούτε υπολογιστή δεν πρόλαβα να ανοίξω!!!!
Οσο για το blog μου, δεν σταμάτησα να γράφω, απλά το κάνω πολύ πιο σπάνια γιατί δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο που είχα πια!!!!
Ελπίζω ότι θα καταφέρω να επανέλθω με συχνότερες αναρτήσεις!!!!!
Καλό απόγευμα!!!:))

Σταυρούλα είπε...

Θανάση πράγματι αυτοί οι διάλογοι της Μάριαν με τους γονείς μικρών παιδιών είναι γροθιά στο στομάχι του πολιτισμού μας και της εξέλιξης!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Τhumbelina μου εσφαλμένα οι περισσότεροι γονείς σήμερα λόγω έλειψης χρόνου έχουν αφήσει τα παιδιά να "διαπαιδαγωγούνται" από την τηλεόραση και το ίντερνετ χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο κακό τους κάνουν.
Να είσαι καλά,φιλιά,καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Ελενα η Μάριαν καλά τα λέει αλλά ποιος την ακούει που λες και συ.
Σίγουρα τρέχουν οι γονείς όλη μέρα αλλά δεν γίνεται να αναπληρώνουν τα μηχανήματα τη δικιά τους απουσία και καθοδήγηση!Χώρια που στο διαδίκτυο δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα μικρό παιδί.Φιλιά,καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Μάριαν εγώ σ' ευχαριστώ για όσα κατέθεσες με το σχόλιό σου και μου έδωσες την ευκαιρία να τα κοινοποιήσω ώστε να τα δουν οι γονείς και να αναθεωρήσουν το τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.Είναι πολύ εύκολο να πάρεις έναν υπολογιστή,το θέμα είναι πως θα τον χρησιμοποιήσει ένα παιδί και πως θα αποφύγει τις κακοτοπιές.
Πολλά φιλιά και να είσαι πάντα καλά.
Υ.Γ.:Και 'γω όπως κι άλλοι φίλοι τώρα τελευταία δεν προλαβαίνουμε δουλειές,σπίτι και μπλογκ αλλά που θα πάει θα ξανάρθει καλοκαίρι!