Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

"Οταν αγαπάς είναι για πάντα"!το νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα"Όταν αγαπάς είναι για πάντα"!...
το να το λέμε εμείς,με την όποια εμπειρία μας,πιθανόν να μην έχει καμιά σημασία,όταν όμως το υπογράφει η Μαρία Τζιρίτα τότε είναι εγγύηση.
Ηδη το καινούργιο βιβλίο της αγαπημένης μας συγγραφέα αλλά και blogger Μαρίας Τζιρίτα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και σας περιμένει να το επιλέξετε.
Η συγγραφέας πάει να δημιουργήσει παράδοση αφού τα τέσσερα τελευταία χρόνια στις ζεστές Αλκυονίδες μέρες του Φλεβάρη φέρνει στον κόσμο κι από ένα πνευματικό της παιδί.
Ξεκίνησε τη συγγραφική της δραστηριότητα με το "Παιδί της αγάπης" το 2008,συνέχισε με το "Μάτια μου" και πέρσι με το "Αν δεν υπήρχε αύριο".Ολα από τις εκδόσεις Ψυχογιός,όπως και το φετινό και τα οποία αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό!
Και στα τρία πρώτα βιβλία της η συγγραφέας μας παρουσίασε με μυθιστορηματικό τρόπο πραγματικές ιστορίες αγάπης από το παρελθόν.
Στο καινούργιο της βιβλίο η αφετηρία βρίσκεται και πάλι στο παρελθόν με κεντρικό θέμα τη ζωή δυο γυναικών που απέδειξαν πως... όταν αγαπάς είναι για πάντα!
Ενα μυθιστόρημα που πραγματεύεται τη ζωή δυο κοριτσιών που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις (από τη μια οι φτωχογειτονιές του Πειραιά κι από την άλλη η πλούσια Κηφισιά με ό,τι αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται).Η Αφροδίτη και η Νίκη γνωρίστηκαν στα δέκα τους χρόνια στο νησί της Μυτιλήνης κι έμελλε ν' αγαπηθούν και να γίνουν αχώριστες φίλες.Μια αγάπη που ξεπερνάει τον εγωισμό, τα πάθη, τις μικρότητες και είναι τόσο δυνατή ώστε να αντέχει στο χρόνο, ν' αντέχει στα λάθη...
Παράλληλα η συγγραφέας βρίσκει ευκαιρίες να μας ζωντανεύει εικόνες από τη ζωή παλαιότερων εποχών ('60-'70) με βάσανα και στερήσεις,καθώς και τις νοοτροπίες των ανθρώπων με τα ήθη και τα έθιμά τους.Και σ' αυτό το βιβλίο,όπως και στα τρία προηγούμενα,έχει ρόλο ένα νεαρό αγόρι που πάλι μεγαλώνει χωρίς τον πατέρα του!
Η παλέτα των συναισθημάτων που κατακλύζουν το βιβλίο είναι πλούσια κι ο αναγνώστης είναι αδύνατον να μείνει ασυγκίνητος.Η Μαρία Τζιρίτα έχει αποδείξει πως κατέχει τον τρόπο ν' αγγίζει τις καρδιές των αναγνωστών της "ακτινογραφώντας" τα άδυτα της ψυχής των ηρώων της,ηρωίδων εν προκειμένω.Ξέρει να φωτίζει αθέατες πλευρές της ζωής,να στέκεται με ευαισθησία στα ουσιαστικά προβλήματα των ανθρώπων,να στηλιτεύει διακριτικά προκλητικές κι επαρμένες συμπεριφορές και να κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο σε σημείο που να θέλεις να διαβάσεις 456 σελίδες μονομιάς.
Αυτό το μυθιστόρημα θα μπορούσε να είναι κι ένας ύμνος στην άδολη φιλία μεταξύ γυναικών!
Στη Μαρία ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της και σε σας αγαπητοί φίλοι καλή ανάγνωση!
http://zeidoron.blogspot.com/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E! δεν το πιστεύω!
Αν και βλέπω οτι ο μουστάκιας κάπου εχει βάλει το χεράκι του να ξέρεις...
χάρηκα πολύ που σε είδα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω ακόμα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μου ξεφύγει, έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της Μαρίας!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ..ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
ΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

α ν ε μ ω ν α είπε...

Χριστός Ανέστη …
Χρόνια Πολλά…
γεμάτα υγεία ευτυχία προσωπική και οικογενειακή…
anemona