Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το κράτος αρνείται το δικαίωμα των ΑμεΑ να ζουν σαν άνθρωποι


Online petition - Είναι έγκλημα η άρνηση του δικαιώματος των ΑμεΑ να ζούν σαν άνθρωποι
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας ξεριζώνει απ' την καρδιά μας το Όραμα, την Πίστη, την Ελπίδα που θέλει τα παιδιά μας Ελληνόπουλα ΑμεΝΥ να ζουν με ασφάλεια., κι αξιοπρέπεια κάτω από ανθρώπινες συνθήκες .
Στην ανάρτησή μας "ΝΤΡΟΠΗ σας" διαγράφεται καθαρά ο κίνδυνος να κλείσουν η μια μετά την άλλη Δομές που φιλοξενούν ανθρώπους με Νοητικά, Ψυχολογικά και Κινητικά προβλήματα .
Κάποιες από αυτές τις Δομές είναι πραγματικοί Ναοί Ανθρωπιάς όπου συντελούνται θαύματα,"Μικρές καθημερινές αναστάσεις".
Το κράτος όχι μόνο δεν βοηθά να μετατραπούν όλες οι Δομές του Προγράμματος "ΨΥΧΑΡΓΩΣ" σε Ναούς προσφοράς Ανθρωπιάς και Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης αλλά από την αρχή του 2010 μέχρι και σήμερα αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτές.
Η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ' ακολουθία και απομίμηση της ΝΔ και του ανεκδιήγητου τέως κατ' ευφημισμόν Υπουργού της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , έριξε στον κάλαθο των αχρήστων της, το σύμφωνο που είχε συνυπογραφεί μεταξύ Ελληνικής Πολιτείας και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για Κοινωνικά θέματα και ανελάμβανε την μισθοδοσία των εργαζομένων στις Δομές από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τότε είχαν ξεσηκωθεί όλοι :Αντιπολίτευση, Εφημερίδες Ενδιαφερόμενοι φορείς , Εργαζόμενοι, , ο ΠΗΓΑΙΜΟΣμας, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος ,μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε θέση πάνω στο Θέμα..
Σήμερα , μέσα στη θύελλα των ειδήσεων που μας κατακεραυνώνουν καθημερινά σωπαίνουν όλοι βουβοί και άβουλοι .......
Ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ δεν θα σωπάσει. Σας καλεί όλους να συν-υπογράψετε την διαμαρτυρία του
Online petition - Είναι έγκλημα η άρνηση του δικαιώματος των ΑμεΑ να ζούν σαν άνθρωποι
και να την κυκλοφορήσετε μέσα από τις σελίδες σας..
Δεν έχω ζητήσει τριάντα μήνες τώρα που είμαι στο διαδίκτυο τίποτα. Αλλά ήταν τέτοια και τόση η δική μου ντροπή όταν μια εργαζόμενη Κυρία μου είπε χαμηλόφωνα και με τρεμάμενη φωνή
« Ντρέπομαι να σας πω κυρία Βασιλείου ότι έφτασα στο σημείο να τρώω ένα πιάτο φαϊ στο οικοτροφείο γιατί δε έχω ούτε ένα Ευρώ .Πάει ο τέταρτος μήνας που είμαστε απλήρωτοι και ούτε δώρο Πάσχα δεν πήραμε.
Η ντροπή αυτής της αξιοπρεπούς γυναίκας αφήρεσε από μένα κάθε ίχνος δισταγμού να βγω στο διαδίκτυο και να ζητήσω την φωνή της Ψυχής σας βόλι να την κάνω στον αγώνα του ΠΗΓΑΙΜΟΥ μας.
http://ligery.pblogs.gr/

6 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Σας ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή και συμπαράσταση σας στην προσπάθεια του ΠΗΓΑΙΜΟΥ που είναι συλλογική και λιγότερη ατομική αφού της δίνετε θέση στην σελίδα σας οι φίλοι και δεν περιορίζεστε μόνο σε μια υπογραφή.
Αυτό σηματοδοτεί κάτιπολύ σπουδαιότερο.
Την απήχηση που έχει στην καρδιά σας .Αυτό είναι που χρειάζονται τα "παιδιά" μας....
Νάστε καλά

http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com

anemona είπε...

πέρασα για μια καλημέρα…

και στάθηκα στην ανάρτηση σου…
πότε αυτό το κράτος θα δείξει το ευαίσθητο ανθρώπινο πρόσωπο του? σε άτομα με ειδικές ικανότητες? Πότε θα πάψουν να τους θεωρούν πολίτες δεύτερης ευκαιρίας?
Θα σταματήσω γιατί έχω θυμώσει ..
Σε ευχαριστώ για την ανάρτηση σου..

να έχεις μια λουλουδένια εβδομάδα
ανεμώνα

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Γλυκίτατη, δεν μπορεί παρά και αξιόλογη αφού είστε η πρώτιστη και τελευταία επιλογή ενός ανδρός της ποιότητας και του επιπέδου του δικού σας σύντρόφου.Αλλά και ευλογημένη , μάνα της Αγγελικούλας.Εύχομαι να ζήσετε και να γεράσετε( όλοι μαζί χέρι-χέρι) μέχρι τα βαθιά σας γεράματα .

Σας είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη στον ΠΗΓΑΙΜΟ της ψυχής μου και σας εύχομαι οικεγενειακώς ότι προσεύχομαι για την δική μου
οικογένεια

Καλή σας νύχτα

ΥΓ: Από μια γυναίκα που δεν είναι και αυτή όπως κι εσείς Παναγιωταρά, αλλά σκληρά εργαζόμενη Κυρά...

Νάστε καλά.

Σταυρούλα είπε...

Κυρία Λυγερή σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας κι εύχομαι ό,τι το καλύτερο για σας και την οικογένειά σας!Ο χρόνος δεν μου επιτρέπει την τακτική ανανέωση της σελίδας μου και την παρακολούθηση των φίλων συνμπλόγκερς,όμως ενημερώνομαι για τον αγώνα που δίνετε και τις αντιξοότητες που συναντάτε μέσω του συζύγου μου (Ζείδωρον).
Χάρηκα που σας γνώρισα έστω κι έτσι και ειλικρινά θαυμάζω την αντοχή σας και τη δύναμή σας που εύχομαι να μη σας λείψουν ποτέ.

Σταυρούλα είπε...

Μαρία μου χαθήκαμε!
Χαίρομαι που είσαι καλά,όσο για την αναλγησία της πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα τα γνωρίζεις καλύτερα από μένα.
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι το γιόκα σου!Πολλά φιλιά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ;