Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

3η ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!!!ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 364 ΗΜΕΡΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Εδώ κολλάει το ανέκδοτο:Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
********************************
Γράφει ο:"ZEIDORON"
********************************
Καλά αυτοί του ιδρύματος Freedom House που έκαναν την έκθεση για την ελευθερία του τύπου ζουν στην Αμερική,εμείς όμως ζούμε στην Ελλάδα.
Και ζούμε τόσα χρόνια ώστε να γνωρίζουμε τι γίνεται στην Ιερουσαλήμ!
Το βέβαιον είναι ότι στην Ελλάδα πλέον ο Τύπος δεν ελέγχεται απόλυτα από το πολιτικό κατεστημένο,όπως γινόταν σε παλιότερες εποχές.
Τώρα έχουν αντιστραφεί οι όροι κι ο Τύπος κουμαντάρει τους πολιτικούς ανάλογα με τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ του δεσμεύσεις.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο ελεύθερος μπορεί να είναι όταν με τα γραφόμενά του και τις πολιτικές του παρεμβάσεις διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα.
Είναι κοινό μυστικό ποιές επιχειρήσεις "κρύβονται" πίσω από κάθε ΜΜΕ.Πετρέλαια,καράβια,κατασκευαστικές εταιρείες, οπτικοακουστικά μέσα,ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, εκδοτικοί κολοσσοί(ακόμα και κομματικοί)και ποιός ξέρει πόσες ακόμα που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.
Το αναγνωστικό κοινό από χρόνια τώρα έχει αντιληφθεί τα οικονομικά παιχνίδια των εκδοτών και γι' αυτό έχουν κατρακυλήσει οι καθημερινές κυκλοφορίες τους.
Και οι Κυριακάτικες εκδόσεις αν πάψουν να είναι ψιλικατζίδικα θα δείτε που θα φτάσουν οι κυκλοφορίες τους.
Ακόμα και οι συντάκτες των,όσοι δεν είναι φερέφωνα και διαπλεκόμενοι,αυτολογοκρίνονται η επιτίθενται ανάλογα με τα συμφέροντα του εκάστοτε ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ.
Κατανοητό γιατί πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους.Αν και υπάρχει μια λύση:Το πείραμα του αείμνηστου Αλέκου Φιλιππόπουλου το 1975 με την Ελευθεροτυπία με νέες βάσεις.
Για τις τηλεοράσεις τι να πούμε; Ο καθένας έχει μάτια και βλέπει κι αυτιά κι ακούει!
Η βουλή έχει 300 βουλευτές κι όμως στις πολιτικές εκπομπές ανακυκλώνονται 10 με 15 το πολύ άτομα.
Καμία κουβέντα για τα καρτέλ,καμία λέξη για τη διαπλοκή των καναλαρχών.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα ραδιόφωνα με βιτρίνα κάποιες όντως ριζοσπαστικές εκπομπές για άλλοθι.
Δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε για τον αθλητικό τύπο και τα ΜΜΕ της επαρχίας.
Εκεί γίνεται ΤΟ μπάχαλο!
Η διαπλοκή και οι διασυνδέσεις είναι ο βασικός κανόνας λειτουργίας τους.
Προς Θεού σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι των ΜΜΕ είναι αργυρώνητοι και διαπλεκόμενοι.
Υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις αλλά,τις τρώει η μαρμάγκα.
Στις δεσμεύσεις του τύπου και την ανελευθερία του οφείλεται κατά μεγάλο μέρος και η απότομη εκτόξευση των Μπλογκς στην Ελλάδα.
Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τα στοιχεία στα οποία στηρίχτηκε το Αμερικάνικο ίδρυμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ. 
"ZEIDORON"
skeftomasteellhnika.blogspot.com
Σημ:Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο ανωτέρω blog με αφορμή την ετήσια έκθεση για την ελευθερία του τύπου ανά τον κόσμο,του Αμερικάνικου ιδρύματος Freedom House,όπου η Ελλάδα συγκαταλέγεται στα κράτη των οποίων τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα!

5 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Καλοσορισες στην παρεα!!!
Μια συναγωνηστρια της πεινας χα!χα!
Καλα που εχουμε και την Μαρια και μας δινει κουραγιο.
Καλη αρχη σου ευχομαι, περνα να τα πουμε, ετσι κι αλλιως και εγω ασχετη ειμαι.
Θα με βρεις εδω: http://maritsa3.blogspot.com/

Teteel είπε...

Kαλημέρα Σταυρούλα,(έχεις και το όνομα αγαπημένης φίλης μου),συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο, η αλήθεια δεν γράφεται και δεν λέγεται πουθενά πια.Πρέπει να ψάχνουμε να την βρούμε.Επίσης είναι σωστό αυτό για την μεγάλη εξάπλωση των μπλογκ, μόνο από μεμονωμένες φωνές καταλαβαίνεις τι γίνεται.Βέβαια και εκεί θέλει προσοχή και διάκριση και αξιολόγηση αυτών που μαθαίνουμε.Μπλογκ δικό μου δεν έχω, μπορεί, αργότερα, τώρα μαθαίνω απ΄τα δικά σας. Καλή εβδομάδα να έχεις.

Σταυρούλα είπε...

Πουαντερί μου ήδη πέρασα από το μπλογκ σου και τρελάθηκα.Τι έργο τέχνης είναι αυτό που έχεις φτιάξει;Και η Μιλού κουκλίτσα!Καλά τα λες,με αρχηγό τη Μαρία θα φτιάξουμε το κόμμα των πεινασμένων.Σ'ευχαριστώ,να είσαι καλά και θα τα λέμε.

Σταυρούλα είπε...

Καλησπέρα Ελευθερία και καλή εβδομάδα επίσης.Σίγουρα στην εποχή μας την αλήθεια μόνο με το φανάρι του Διογένη μπορεί να τη βρεις.Ομως υπάρχει,πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν Άνθρωποι με Α κεφαλαίο.Και ειδικά εδώ στα μπλογκ που δεν υφίσταται κανένα συμφέρον.

angel είπε...

Συγχαρητήρια!!