Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ


Το 38 Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.).

Με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, που οργανώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το Φεστιβάλ θέλησε με το αφιέρωμα "Για ένα Πράσινο Μέλλον" να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανησυχία των κλιματικών αλλαγών. Συμπράττει δε για τον συντονισμό του σχετικού προγράμματος με την Πρεσβεία της Δανίας.

Το αφιέρωμα εκφράζει την ευχή για ένα πράσινο μέλλον και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την καταλυτική δύναμη του βιβλίου να αγγίζει και να ευαισθητοποιεί.

Το πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου, σας προσκαλεί σε διαδραστικά δρώμενα και βιβλιοθήκη για τα παιδιά, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, οικολογικά ντοκιμαντέρ, ποίηση στους ρυθμούς της τζαζ, διαλέξεις, δρώμενα και έκθεση κόμικς με θέμα τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης.

Ξένοι και Έλληνες συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκιτσογράφοι και μουσικοί θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα, που κορυφώνεται με μουσική συναυλία του δανέζικου συγκροτήματος Grand Avenue και του Maraveyan Illegal, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Οι δε νεολαίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την αγαπημένη τους και γνωστή από την παιδική Eurovision Άννα Τρεπεκλή.

Για την πραγματοποίηση του Προγράμματος των Εκδηλώσεων στο εν λόγω αφιέρωμα, που οργανώθηκε και καταρτίσθηκε από τη Μορφωτικό Ακόλουθο της πρεσβείας της Δανίας, κυρία Παναγιώτα Γούλα, συνεργάσθηκαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός Αχιλλέας Δρούγκας, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο, που παραπέμπει σ' έναν κόσμο που το μέλλον του θα είναι πράσινο, με την ευρύτερα, οικουμενικά, έννοια του όρου.

Στο 38o Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου (11 - 27 Σεπτεμβρίου 2009) 200, περίπου εκδότες, σε 172 περίπτερα, παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.

Τα επίσημα δε εγκαίνια θα τελεστούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 στις 20:00, από τον κύριο Δημήτρη Σιούφα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, το 38o Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο, στη μεγάλη αυτή Γιορτή του Πολιτισμού και της Παιδείας, αλλά και του σύγχρονου προβληματισμού για το μέλλον του πλανήτη μας.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου
Δευτέρα - Πέμπτη:
18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή:
11:00-22:30

Δείτε
εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Επικοινωνία:
210 3302523

Σχόλιο ΑΣΧΕΤΗΣ
Μαζί με τα σχολεία ανοίγει σήμερα τις πύλες του και το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου!
Τι
ευτυχής σύμπτωση μέσα στην προεκλογική παραζάλη.
Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε να γνωρίσετε απο κοντά τον κόσμο του πνεύματος.
Αν δε πάτε τα Σάββατα 12/9 και 19/9 το βραδάκι θα έχετε την ευκαρία να μιλήσετε με τη φίλη συγγραφέα Μαρία Τζιρίτα στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός.

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ηθελα πολύ να πάω το Σαββάτο που θα είναι και το Μαράκι, αλλά είπαμε να παρατείνουμε λίγο ακόμα το καλοκαιράκι και να φύγουμε για Σαββατοκύριακο!
Ελπίζω να τα καταφέρω κάποια άλλη μέρα!

Aristodimos είπε...

Ειναι μια βόλτα που πάντοτε κάνω .... ετσι θα εχω την ευκαιρία οπως πολυ σωστα λες να δω για λίγο πάλι την καλη μας φιλη την Μαρία.

Καλό Σ/Κ να εχεις

Αρης

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色