Οι 15 τελευταίες αναρτήσεις του ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στη Ζάκυνθο





Όλα ξεκίνησαν το 1994,
οταν κατασκευάσαμε και αρχίσαμε να λειτουργούμε την ταβέρνα μας «Το Φανάρι του Κεριού» στην περιοχή κοντά στον φάρο του Κεριού.Εκεί στο κέντρο του Παρκινγκ της ταβέρνας κατασκευάσαμε έναν ιστό 7 μέτρων και κατά την διάρκεια όλου σχεδόν του χρόνου για όλα αυτά τα χρόνια κυματίζει η Ελληνική σημαία πάνω σε αυτό το κοντάρι.Με τα χρόνια όμως τα δενδράκια που φυτέψαμε μεγάλωσαν, θέριεψαν και με τον όγκο και το ύψος τους υπερκάλυψαν τον ιστό και έκρυψαν την σημαία. Τότε δημιουργήθηκε η ανάγκη για την κατασκευή ενός μεγαλύτερου ιστού που θα ήταν μεγαλύτερος από τα δένδρα.
Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε σαν Ελλάδα και Έλληνες μοναδικές στιγμές υπερηφάνειας με την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων, με το κύπελλο του Γιουρο στην Πορτογαλία, με το Γιουρομπασκετ, με την Γιουροβιζιον.
Έτσι μου ήλθε η ιδέα να φτιάξω έναν ιστό πολύ μεγάλο και πάνω του θα αναρτήσω την μεγαλύτερη σημαία του κόσμου (Ελληνική φυσικά) καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ όπως αυτό αναφέρεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Ταυτόχρονα μέσω του γεγονότος αυτού θα έκανα και μια τεραστία προβολή της Ζακύνθου για τουριστική εκμετάλλευση και μια ακόμα προβολή της Ελλάδας.
Η ιδέα μου άρεσε και άρχισα να μελετώ την υλοποίηση της.
Με την αρωγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που προκύρηξε διαγωνισμό για την δημιουργία καινοτόμων ιδεών , κατέθεσα την ιδέα μου και πήρα το πράσινο φως για την υλοποίηση της.Έτσι τον Μάιο του 2006 ξεκίνησε η οργάνωση για την υλοποίηση της ιδέας μου και η κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ.Παραγγέλθηκε η κατασκευή του ιστού σε εξειδικευμένο εργοστάσιο στο εξωτερικό καθώς και το ράψιμο της σημαίας.
Όλα τα υλικά έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2007 σε κοντεινερ και μεταφέρθηκαν στον χώρο που θα τοποθετηθούν.Η συναρμολόγηση του ιστού γίνεται επί τόπου (για την συναρμολόγηση του χρειάστηκε να γκρεμισθεί τμήμα της περίφραξης του οικοπέδου γιατί δεν χωρούσε μέσα)
Η θεμελίωση της βάσης του ιστού γίνεται με εφαρμογή όλων των παραμέτρων ασφαλείας που απαιτούνται στην κατασκευή ενός τόσο σοβαρού εγχειρήματος.Την Δευτέρα 12/2/07 σε «πανελλήνια πρώτη» γίνεται το ξεδίπλωμα και η παρουσίαση της σημαίας στο πλάτωμα της εκκλησίας του Κεριού με την βοήθεια των μαθητών του δημοτικού σχολείου του χωριού.
Λίγες μέρες μετά η σημαία μεταφέρεται στην πλατεία Σολωμού ,την κεντρική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου.Εκεί εμπρός από το άγαλμα του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, 150 χρόνια μετά τον θάνατο του θα απλωθεί ξανά το σύμβολο της Ελευθερίας όπως αυτός το ύμνησε.Το γεγονός καλύπτεται από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και από τον τύπο και το όνομα της Ζακύνθου ακούγεται και πάλι για κάτι καλό και σημαντικό.Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τις διαστάσεις της μεγαλύτερης σημαίας.Η πιστοποίηση πρέπει να γίνει όπως απαιτείται από το Γκινες και θα γίνει σε ειδική τελετή.Στο μεταξύ η συναρμολόγηση του ιστού και η κατασκευή της βάσης τελειώνουν και έρχεται η μέρα που ειδικός γερανός θα ανυψώσει τον ιστό για να τοποθετηθεί στην βάση του.Ο ιστός σηκώνεται με την βοήθεια δυο γερανών και βιδώνεται στην βάση του. Γίνεται ηλεκτρική εγκατάσταση και συνδέονται οι γειώσεις του αλεξικέραυνου.Η έπαρση της σημαίας θυέλλης (ειδικά ενισχυμένη κατασκευή με εμβαδον 50τ.μ.) είναι το πρώτο στάδιο για να δούμε αν όλα λειτουργούν σωστά.

Ο ιστός μόλις έχει τοποθετηθεί.
Κυριακή 13 Μάιου ήλθε η ώρα της πρώτης δοκιμαστικής έπαρσης της μεγάλης σημαίας.
Η σημαία ζυγίζει περίπου 80 κιλά και μαζί με το κοντάρι -οδηγό της ξεπερνούν τα 150 κιλά.
Το ειδικό μοτέρ του ιστού την ανεβάζει σιγά στα 50 μέτρα ύψος και ο άνεμος αρχίζει να παίζει μαζί της.
Ο ήχος από το θρόισμα του τεράστιου ελευθέρου πανιού είναι μια μοναδική εμπειρία για τα αυτιά μας.
Ναι κυματίζει!!
Η τεραστία σημαία κυματίζει υπέροχα στέλνοντας μηνύματα ελευθερίας σε άσπρους και μπλε τόνους.
Κυριακή 20 Μάιου γίνεται η πιστοποίηση των διαστάσεων της σημαίας από τους κριτές για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Οι διαστάσεις είναι:
πλάτος 18,10 μέτρα
μήκος 36,90 μέτρα
συνολικό εμβαδόν 667,89 τετραγωνικά μέτρα.
Κριτές είναι:O βουλευτής Ηλείας κ. Παναγιώτης Αδραχτάς
Ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Δημήτρης Βαρβαριγος
Ο Νομάρχης Δράμας κ. Κων/νος Ευμοιριδης
Ο Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογιωργος
O Νομάρχης Ζακύνθου κ.Διονυσης Γασπαρος,
Ο δήμαρχος Δήμου Ζακυνθιων κ. Άκης Τσαγκαροπουλος
Ο δήμαρχος Δήμου Αρτεμισιων κ Αντώνης Αντιοχος
Ο δήμαρχος Δήμου Ελατιων κ. Νίκος Θεοδόσης και
Ο δήμαρχος του Δήμου Λαγανά που ανήκει το Κερί κ. Διονύσης Κομιωτης.
Στην τελετη παρεστησαν όλες οι αρχές του νησιού και πάνω από 1000 επισκέπτες Έλληνες και αλλοδαποί.
Μετά την πιστοποίηση των διαστάσεων της σημαίας γίνεται η επίσημη έπαρση της στον ιστό με την μπάντα του δήμου Λαγανά να παιανίζει τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας.
Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία του κόσμου ανέβηκε στην κορυφή!!

12 σχόλια:

πουαντερι είπε...

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!!!!!!!!!

Maria B. είπε...

Μπραβο Σταυρούλα για την αναρτησή σου. Δεν το είχα ξανακούσει και τώρα που είδα νοιώθω πολύ-πολύ ομορφα σαν Ελληνίδα. Μπράβο και σε αυτούς που έκαναν το εθνικό μας σύμβολο να κυμματίζει ψηλά - ψηλά στον γαλάζιο μας ουρανό !!!!

καλή σου μέρα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μπράβο, δεν το γνωριζα.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σταυρούλα μου πραγματικά συγκινήθηκα πολύ!
Συγχαρητήρια!!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!

Aristodimos είπε...

Ειχα ακουσει οτι καπου στην Ζακυνθο κυμάτιζε μια μεγάλη σημαία, μα δεν ηξερα ουτε την ιστορία της ουτε και την τοποθεσία.
Σ ευχαριστω για την πληρη ενημέρωσή με την ανάρτησή σου.

Αρης

Phivos Nicolaides είπε...

Πολύ, πολύ όμορφο και συγκινητικό. Μπράβο!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Να ένας λόγος για να νιώθεις υπερήφανος!!!!
Καλό βράδυ!

Vassilis είπε...

Μπράβο στους απλούς, αληθινούς ανθρώπους από το Κερί!

Σταυρούλα είπε...

Καλοί μου φίλοι σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας και χαίρομαι που σας άρεσε η ανάρτησή μου.Δεν θέλω να το παίξω έξυπνη,ούτε 'γω ήξερα τίποτα περισσότερο για αυτή τη σημαία εκτός από μια αναφορά που είχε γίνει πριν 2-3 χρόνια στα μέσα ενημέρωσης.Ψάχνοντας όμως να βρω κάτι ενδιαφέρον για την 28η Οκτωβρίου έπεσα πάνω στη μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία.Ειλικρινά κάτι ένιωσα εκείνη τη στιγμή,δεν ξέρω αν ήταν συγκίνηση ή περηφάνεια.Ετσι αποφάσισα να κάνω την ανάρτηση και θέλω να πω συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτούς τους ανθρώπους για την πρωτοβουλία τους.Από την άλλη βλέπω,όπως και σεις θα βλέπετε,τη σημαία μας σε πολλά δημόσια κτήρια να είναι σχισμένη ή τοποθετημένη ανάποδα και με πιάνει η ψυχή μου!
Να είστε όλοι καλά και καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Αναρτήθηκε σήμερα στο Σπιτάλι Κύπρου,1/4/2012 προς τιμη του απελευθερωτικού αγώνα της Εοκα για ένωση με την Ελλαδα νέα μεγαλύτερη ελληνική σημαία.Η σημαία ανηψώθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Άννας και έχει μέγεθος 22,5 Χ 37,5 μέτρα, εμβαδόν 843,75 τμ και βάρος 110 κιλά.
Τι σπουδαίο να βλέπεις πως ακόμη ο ελληνισμός της Κύπρου υπάρχει και μάχεται έντονα κατα αυτών που επιθυμουν την εξοντωσή του.!

Unknown είπε...

thanks